AKP'de 4 konuda konuşma yasağı

AKP'de 4 konuda konuşma yasağı
Başbakan Binali Yıldırım, anayasa görüşmelerinin ikinci turu ve olası referandum süreci konusunda milletvekillerine dört ayrı uyarıda bulundu.
Anayasa teklifinin ikinci tur görüşmeleri öncesinde, önceki gün milletvekilleriyle 2 saat süren toplantı yapan Yıldırım, dört başlıkta uyarılarda bulundu.

"RAKAM VERMEYİN"

Edinilen bilgiye göre toplantıda bazı vekillerin, “Referandumda beklentinin yüzde 55-60 bandı” olduğuna dair söylemleri üzerine Yıldırım, “Ak Parti ve MHP toplamı şu kadar ediyor gibi bakmak yanlış. Hedefimiz en yüksek oy oranına ulaşabilmek. Verilecek mesaj da bu olmalıdır. Rakam telaffuz etmek doğru değil. Bir rakam verilince diğer tüm mesajlar ortadan kalkıp o rakam tartışılıyor. Kimse referandumda şu oyu alırız gibi bir rakam vermesin” mesajı verdi.

"TARİH VERMEYİN"

Yıldırım’ın toplantıda ikinci uyarısı da referandumla ilgili oldu. Tahminlerin yanı sıra tarih verilmesini de eleştiren Başbakan, “Daha teklif Meclis’te, onaylanacak, geçecek, Cumhurbaşkanımıza gidecek. Bunun bir süreci var. Bir arkadaşımız çıkıyor ‘2 Nisan’da olur’ diyor. Hemen siyasi tartışma başlıyor. Tarih vermeyin diye açıklama yaptım ama tarih veriliyor. Referandumla ilgili tarih bundan sonra tarih verilmesin. Bırakın süreç işliyor. 2 olur, 10 olur, 15 olur. Süreç kendi içinde bunu zaten belirler” mesajı verdi.

"MESAJLARA DİKKAT"

Başbakan Yıldırım’ın üçüncü uyarısı, “erken seçim” ile ilgili olurken, “Erken seçim konusu açıldığında yorum yapmayın. Gerekli açıklamaları Cumhurbaşkanımız yaptı, ben de yapıyorum. Ortada seçim varmış gibi bir atmosfer oluşuyor” dediği kaydedildi. Başbakan’ın muhalefetten seçim açıklaması gelse dahi bunlara grup başkanvekili ya da parti sözcüsü gibi kişilerden yanıt verilmesinin beklenmesini istedi.


SOSYAL MEDYA'YA DİKKAT

Yıldırım’ın dördüncü uyarısı da sosyal medya ile ilgili olurken, “Sosyal medya, sorunlu medya olmasın. Bir tweet atılıyor, konu başka yerlere çekilip siyasi tartışmalara yol açılıyor. Kullanılan ifadelerin daha dikkatli olması gerekiyor. Kimseyi incitici, saldırgan ifade kullanılmamalı. Sadece Anayasa konusunda değil, diğer konularda da dikkatli üslup kullanılmalı” değerlendirmesi yaptığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.