AKP'den belediye başkanlarına uyarı listesi

AKP'den belediye başkanlarına uyarı listesi
AKP, operasyon yapılan 6 belediyedeki sorunları ortadan kaldırmak için öncelikleri belirledi.
Diğer belediyelere de ‘ulaşım ve su giderleri, öncelikli olmayan projeler, belediyelerin borç yükü ve gereksiz seyahatler’ konularında uyarı yapıldı. AKP'nin bir yıl önce başlayan ‘belediyelerin performansları’ başlıklı çalışması, 6 başkanın görevden uzaklaştırılmasıyla sonuçlanırken, yeni kriterler yerel yönetimlerdeki bundan sonraki adımları da belirleyecek.Genel Merkez, başta İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri olmak üzere, halkın AKP'li belediyelere yönelik şikâyet ve eleştirilerini saptadı. Çalışmada, ‘ulaşım ücretleri ve zaman sınırlaması, su fiyatlarının yüksekliği, atık su bedellerine itirazlar, çarpık kentleşme’ gibi konular belirlendi.


24 SAAT ULAŞIM



Partinin yaptığı araştırmalarda, tüm belediyeler için başarı kriteri olarak, ‘imar izinleri, belediyelerin borç yükü, yatırımları ve projeleri, personel harcamaları, kentin altyapı hizmetlerindeki durumu, verdikleri vaatleri gerçekleştirme oranı, başkan ve yöneticilerin yurtdışı seyahatleri ve bunların gerekliliği’ gibi konuları saptandı. Başta görev değişikliği gerçekleştirilenler olmak üzere belediyelere bu konularda özenli ve dikkatli olmaları uyarısı yapıldı.


Çalışmaların ardından, yeni gelen başkanların bu uyarılara uygun adımlar atmaya başladığı görüldü. Ankara’da vatandaşın en çok şikâyet ettiği konuda, toplu taşıma araçları, 24 saat boyunca hizmet vermeye başladı. Ayrıca atıl yatırımlar durduruldu, kadrolar değiştirildi.İstanbul’da ise su fiyatlarında yüzde 5 indirime gidildi. Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatıyla büyükşehirlerde farklılık gösteren atık su bedeline de üst limit getirilmesi kararlaştırıldı.


BOŞANMA ORANLARINA BİLE BAKILDI



AKP kurmayları çalışma yaparken, belediye başkanlarının vatandaşlardaki algısından kıyafetlerine, o ildeki kapanan şirket sayısından boşanma oranlarına kadar birçok başlığa baktıklarını ve genel bir profil çıkardıklarını anlattılar. Partinin önümüzdeki günlerde yapacağı ‘illerin ekonomik öncelikleri ve hangi hizmetlerin beğenildiği’ne dair araştırmanın da yerel seçimler açısındanönemli olduğu belirtiliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.