AKP'den İstanbul ve Ankara itirafı

AKP'den İstanbul ve Ankara itirafı
AKP'ye yakın bir kaynak, "Ankara ve İstanbul en büyük öncelikti ama kaybedildi. Cumhurbaşkanı bunu yaptırımsız bırakmaz" dedi.
AKP’den ve AKP’ye yakın olan kaynaklar, seçimde temel önceliklerden birinin Ankara ve İstanbul’un kaybedilmemesi olduğunu ancak başta ekonomide yaşananlar olmak üzere gelişmelerin hedeflere ulaşılmasına engel olduğunu belirtti.

Türkiye’de dün gerçekleşen yerel seçimin kesinleşmemiş sonuçları AKP’nin 25 yıldır yönetimde olduğu Ankara’yı birkaç puanlık, yine 25 yıldır yönetimde olduğu İstanbul’u da çok az bir farkla Millet İttifakı’nın CHP’li adaylarının kazandığını gösteriyor.


 “CUMHURBAŞKANI BUNU YAPTIRIMSIZ BIRAKMAZ”
İstanbul Belediye Başkanlığı’nı kazanmasının ardından İstanbul son 25 yıldır Erdoğan’ın partisinin elinde bulunuyor. Sözcü'de yer alan habere göre AKP’ye yakın bir kaynak, seçim sonuçlarının genel merkez ve kabinede sonuçlarının olabileceğini belirterek, “Cumhurbaşkanı bunu yaptırımsız bırakmaz. Ankara ve İstanbul en büyük öncelikti ama kaybedildi” dedi.

“EKONOMİK KÜÇÜLME ETKEN OLDU”

 Kaynak, kabine ya da partide ne tür değişiklikler olabileceği sorusuna, “Bunun cevabı sadece Cumhurbaşkanı’nda olur” dedi. Aynı kaynak, ekonomideki küçülmenin ve makroekonomik göstergelerdeki bozulmanın olumsuz etkilerinin seçim sonuçlarına yansıdığını ifade etti.

“EKONOMİYE ÇARE BULUNMAZSA SIKINTILI GÜNLER OLABİLİR”

AKP’li bir yetkili de, kabinede bir değişiklik olması gerektiğinin altını çizerken, “Parti genel merkezinde de değişiklik olmalı. Kabinedeki yapı ve bazı uygulamalar nedeniyle bazı rahatsızlıklar var. Bu artık saklanmıyor. Ama öncelikle ekonomiye bir çare bulunmazsa daha sıkıntılı günler olabilir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.