AKP ve MHP'yi 'izdivaç' ayırdı

AKP ve MHP'yi 'izdivaç' ayırdı
MHP'nin evlilik-izdivaç programlarının aile kurumuna olumsuz etkilerinin araştırılması için verdiği araştırma önergesi AKP’lilerin oylarıyla reddedildi.
 MHP, televizyonlarda sıkça yayınlanan ve çeşitli şikayetlere neden olan evlilik-izdivaç programlarının toplumun çekirdeği olan aile kurumuna olumsuz etkilerinin araştırılması için verdiği araştırma önergesinin dün görüşülmesi için grup önerisi verdi. Ancak, grup önerisi AKP’lilerin oylarıyla reddedildi.


Oylamanın ardından söz alan önergenin sahibi MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, “Böyle hayırlı bir konuda AKP’nin niye ‘hayır’ dediğini ben anlayamadım. Burada AKP adına konuşan 2 arkadaş, buradan doğacak siyasi sıkıntıları gidermek için konuşma yapıyor, ancak sorunun çözümüne yönelik olarak, Meclis’in siyasal bir duruş koyması için gereken bir Meclis araştırma komisyonu kurulmasına da karşı çıkıyor” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ise MHP’nin grup önerisini önemsediklerini, toplumsal bir sorunla karşı karşıya olduklarını, üç kuruş reklam ve reyting derdi için getirilen bu tarz yayınlardan kendilerinin de şikayetçi olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.