Altay: Bahçeli AKP'nin kara gün dostu

Altay: Bahçeli AKP'nin kara gün dostu
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan MHP'ye sert sözler.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, MHP’nin HDP ile birlikte Milletvekili Meclis Üyeliği Kanun Teklifine imza attığını belirterek, “HDP ile aynı yere ayak basmayız dedi MHP. Burada HDP ile aynı yere ayak basmakla kalmamışsın öpüşmüşsün, koklaşmışsın” dedi.
Altay, TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 “AKP’YE CAN SİMİDİ UZATTI”
Meclis Başkanlığı seçiminde MHP’nin tavrına ilişkin Altay, “MHP böyle Adalet ve Kalkınma Partisi’nin zor durumda kaldığı her hal ve şartta Adalet ve Kalkınma Partisi’ne bir can suyu bir can simidi uzatmış, vermiş bir partidir” değerlendirmesini yaptı.
MHP’nin tavrını eleştiren Altay, “Siz TBMM’nin anahtarını elinizle parlamenter demokratik sistemi ortadan kaldırmakta kararlı ve azimli olan bir siyasi partiye verdiniz” dedi.

-“KARA GÜN DOSTU”-
Altay şöyle devam etti:
“Bahçeli sadece MHP’ye oy veren değil, toplumun yüzde 60 iradesini yok hükmünde sayan bir tavır ortaya koydu. Yani Bahçeli dedi ki 40, 60’dan büyüktür.
Ama ben yadırgamadım özellikle Sayın Bahçeli’nin Adalet ve Kalkınma Partisi’nin zor durumlarında çok iyi bir zor gün dostu kara gün dostu olduğunun bilincindeyiz.”
Bir soru üzerine Altay, “Bahçeli her erken seçim dediğinde baraj altında kalmıştır MHP. Türkiye’yi erken seçime götüren kaybeder” dedi.

“GÜL VERDİ”
Koalisyon senaryolarının hatırlatılması üzerine Altay, “Bu boyutuyla baktığınız da olası koalisyon süreci bakımından Adalet ve Kalkınma Partisi’ne TBMM’nin anahtarını vererek yanında bir de gül vererek siz bize geldiğinizde de artık bize de siz bir lale ile falan ile gelirsiniz demiş olabilir” dedi.

“AYNI YERE AYAK BASMAKLA KALMAMIŞSIN ÖPÜŞMÜŞSÜN”
MHP’nin HDP ile Milletvekili Meclis Üyeliği Kanun Teklifine imza attığını ifade eden Altay, “HDP ile aynı yere ayak basmayız dedi MHP. Siyaset tutarlılığı gerektirir, ben size bir kanun teklifi göstereyim, bakın imzalara, HDP ile aynı yere ayak basmayız diyen MHP Mehmet Şandır grup başkanvekili, Pervin Buldan grup başkanvekili, Oktay Vural grup başkanvekili, İdris Baluken grup başkanvekili. Milletvekili Meclis Üyeliği Kanun Teklifi. Burada HDP ile aynı yere ayak basmakla kalmamışsın öpüşmüşsün, koklaşmışsın, şimdi ne oldu” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.