Anket firmaları çuvallayacak!

Anket firmaları çuvallayacak!
CHP’li Çetin Çapan, seçimden sonra bakan olamayacak milletvekili adaylarının 3 günlük bakan forsu ve devletin olanaklarıyla vatandaşın duygularıyla oynadığını belirtti. 24 Haziran'da anket firmalarının tarihi bir cuvallama yaşayacağını ifade eden Çap
 


CHP’nin 26. Dönem İstanbul Milletvekili adayı Çetin Çapan 24 Haziran seçimlerini ve CHP'nin adayı Muharrem İnce'nin performansını Damga'ya değerlendirdi. İnce'nin güçlü bir sinerji yakaladığını dile getiren Çapan, "Sayın Muharrem İnce, adaylığının açıkladığı ve ‘81 milyonun cumhurbaşkanı olacağım’ diye çıktığı günden itibaren Türkiye halkına umut oldu. Yaklaşık 10 mitingine katıldım. Diğer mitinglerini çok yakından izledim. Türkiye’nin beklediği, Türkiye’nin rahatlamasını sağlayacak cumhurbaşkanı profili çizdi. Ve çok da başarılı gitti. İlk turda olmasa bile 2. turda Muharrem İnce, kesinlikle cumhurbaşkanı olacak. Bellibir süre sonra Türkiye yenilenmiş eski sistemine, güçlü parlamenter sisteme dönecek. Anket firmaları tarihin çuvallamasını yaşayacaklar. Onların bir kabahati yok. Ülke baskı altındadır. 13 kişiden 12 kişi cevap vermiyorsa esas suskunların sesini dinlemek gereklidir. Anket firmalarının çalışmalarına itibar etmiyorum" dedi.

AKP dağılmış görülüyor
Esenyurt’ta yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Çapan, "Esenyurt’ta yüz yüze, arkadaş kadrosuyla bir çalışma yaptık. AKP dağılmış görünüyor. Cumhur ittifakı yüzde 32 civarında çıkıyor. Birinci, Millet İttifakıdır. HDP yüzde 20 civarında. Sonuçlar değişirse AKP aşağı iner, diğerleri yukarı çıkar" ifadelerini kullandı. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın Kars'ta yaptığı çalışmaları da eleştiren Çapan, "Kars’ta doğru gitmeyen bir şey var, adam bakan değil (Ahmet Arslan) bakan olarak dolaşıyor. AKP’nin getirdiği yeni sisteme göre, milletvekilleri bakan olamıyor. Devletin olanaklarını kullanarak, günü birlik Kars’a gidiyor. 8 ay kış şartlarında yaşayan hemşerilerimin duygularıyla oynuyor. Seçileceğine inanmıyorum. AKP Kars'ta milletvekili çıkaramayacak, vekil dahi olamayacak ama üç günlük bakan forsuyla hemşehrilerimin duygularıyla oynuyor. Hemşerilerimi uyarıyorum; Bunların bakan kisvesi altında dolaşmasına bakmasınlar. Seçilebilirse sıradan vekil olacak. Seçileceklerine inanmıyorum" açıklamasını yaptı.

Büyük bir sinerji yaratacak
Muharrem İnce'nin 23 Haziran'da yazpacağı Büyük İstanbul Mitingini de değerlendiren Çapan, "Esenyurt’tan bin 100 arkadaşımızla mitinge katılacağız. İstanbul mitingi, Türkiye’ye bir sinerji yaratacaktır. Muharrem İnce 100’ü aşkın miting yaptı ama ben Ankara, İstanbul ve İzmir mitinglerini önemsiyorum. İstanbul mitingi, saat 13.00’te Maltepe’de gerçekleştirilecek. Bütün İstanbullu eş dost hemşerilerimi bu birlikteliğe katkı sunmaya, iktidar provasına şahitlik etmeye davet ediyorum" çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.