Askerlik şubeleri Suriyelilerin başvurusunda nasıl işlem yapıyor?

Askerlik şubeleri Suriyelilerin başvurusunda nasıl işlem yapıyor?
CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici sığınmacıların kendi ülkelerine geçerek orada teröre karşı yürütülen mücadeleye katılmalarının önünde hiçbir engel bulunmazken, askerlik şubelerine neden başvurduklarını sordu.
CHP'li Ekici'nin, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle Meclis'e sunduğu soru önergesi şöyle;Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan Suriyelilerden askerlik çağına gelmiş, eli silah tutabilecek olan 500 bin civarındaki Suriyeli erkeğin neden ülkelerinin savunmasına katılmadıkları kamuoyunda her zaman merak konusu olmuştur. Özellikle Mehmetçiğin Zeytin Dalı operasyonunda kahramanca mücadelesiyle birlikte bu merak daha da artmıştır.Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 30.01.2017 tarihli grup toplantısında: “Ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimizin askerlik şubelerine müracaat edip bölgeye gitmek için başvurduklarını da biliyorum. Bunun için eğitim lazım, lojistik lazım, planlama lazım. Suriyeli kardeşimizin de askerlik şubelerine başvurularını bir kararlılık ifadesi olarak görüyor ve hepsine teşekkür ediyorum” demiştir. Konuya ilişkin olarak; 


1.Bugüne kadar kaç Suriyeli bölgeye gitmek için askerlik şubesine müracaat etmiştir? Bu müracaatlarda izlenen prosedür nedir? Müracaatlar neye göre kabul ya da ret edilmektedir?

2.Suriye’deki operasyonlara katılmak için askerlik şubesine müracaat edenlerden kaçına izin verilmiştir? Bunlardan yararlanan veya hayatını kaybedenler var mıdır?


3.Bölgeye gitmek için askerlik şubelerine müracaat edenlerden kaçı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçen Suriye vatandaşıdır?

4.Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan Suriyelilerin bölgeye gitmek için askerlik şubesine müracaatları kabul edilmekte midir?

5.Ülkemize sığınan Suriyelilerden kaçı şu anda Zeytin Dalı operasyonunda yer almaktadır?

6.Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin ülkelerinin savunmalarına katılmak için askerlik şubelerine müracaat etmelerine gerek var mıdır?  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.