Avcılar'da AK Parti'ye Katılım Töreni

Avcılar'da AK Parti'ye Katılım Töreni
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, çözüm süreciyle ilgili "Bu sürecin olmazsa olmazı; AK Parti'dir, AK Parti'nin siyasi tavrı, kararlılığıdır.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, çözüm süreciyle ilgili "Bu sürecin olmazsa olmazı; AK Parti'dir, AK Parti'nin siyasi tavrı, kararlılığıdır. O bakımdan HDP olmazsa bu süreç olur, bu süreç sadece AK Parti olmazsa, AK Parti karşı çıkarsa devam etmez" dedi. 

Şentop, Avcılar'daki bir düğün salonunda düzenlenen AK Parti'ye katılım töreninde, partilerine üye olan kişilere rozetlerini taktı. 


Törende konuşan Şentop, Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini anlatarak, "Sadece Türkiye'nin 10 yıllık, 20 yıllık meseleleriyle ilgili değil, Türkiye'nin 100 yıldan fazla başımıza bela olmuş sorunlarıyla ilgili olarak çok riskli ama hakikaten isabetli kararlar almak ve bunları kalıcı olarak çözmek için gayret sarf etmek suretiyle bir değişim, dönüşüm sürecinden geçiyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

7 HAZİRAN 2015 SEÇİMLERİ ÖNCESİ TÜM GELİŞMELER
7 Haziran seçimleri için AK Parti'nin karşısında CHP ve MHP tarafından bir cephe oluşturulduğunu belirten Şentop, "Şimdi üçüncü bir halkayı da CHP-MHP birlikteliğine eklemeye çalışıyorlar o da HDP. Paralel Yapı'nın da koçluğunda, HDP'de birlikte olmak suretiyle AK Parti karşısında bir cephe oluşturuyorlar" ifadelerini kullandı. 


Şentop, İstanbul'un ilçelerinden birinde CHP'li bir belediye meclis üyesinin, kendisine, AK Parti'ye daha fazla zarar vereceği gerekçesiyle "Ben oyumu HDP'ye vereceğim" dediğini anlatarak, "Böyle bir siyaset anlayışı olur mu? Böyle kafa olur mu? Beğeniyorsan, destekliyorsan oyunu ver, kimse bir şey diyemez ama sadece AK Parti zarar görsün diye, ben kazanayım diye değil o zarar görsün diye, hareket etmek siyasette kabul edilebilir, anlaşılabilir bir şey değildir" diye konuştu.

HDP'nin birçok yerde "HDP olmazsa çözüm süreci olmaz" diyerek oy talep ettiğine dikkati çeken Şentop, şöyle devam etti:

"HDP daha önce vardı, yani HDP değil de onun ölçüsü mahiyetinde, farklı isimde siyasi partiler vardı. Türkiye'de 90'lı yıllarda bu partiler var mıydı, vardı. Çözüm süreci var mıydı, yoktu. Yine 2000'lerin başında, 2005'e kadar HDP var mıydı? HDP diye bir parti vardı, 2002 öncesinde de milletvekilleri vardı parlamentoda. Çözüm süreci var mıydı, yoktu. Çözüm süreci ne zaman başladı? AK Parti iktidardayken. Bu sürecin olmazsa olmazı; AK Parti'dir, AK Parti'nin siyasi tavrı, kararlılığıdır. O bakımdan HDP olmazsa bu süreç olur, bu süreç sadece AK Parti olmazsa, AK Parti karşı çıkarsa devam etmez." 

"HDP, Batı'da Türklerin oyunu almak için gülücükler dağıtıyor" 

Mustafa Şentop, HDP'nin çözüm sürecini taşıyacak kararlılığı, paradigması ve zihniyeti olmadığını söyleyerek, "Bu süreci taşıyabilmek için başta kardeşliğe inanmak gerekiyor. Bu ülkede farklı kökenden insanların birlik ve beraberliğine inanmak gerekiyor. Böyle bir inanç yok. Niye? Bakıyorsunuz, Güneydoğu'da Kürt kardeşlerimizin oyunu almak için tehdit ediyor, şantaj yapıyor. Batı'da Türklerin oyunu almak için gülücükler dağıtıyor, demokrasi ve özgürlükten bahsediyor. Tamamen iki yüzlü bir politika. Bu samimiyetsizlikle Türkiye'de ne çözüm sürecini sürdürmek mümkün, ne de bu sürecin olmazsa olmazı olmak mümkün" ifadelerini kullandı. 

7 Haziran seçimlerinin yeni bir anayasa yapılması bakımından çok önemli olduğunun altını çizen Şentop, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti'nin tek başına yeni anayasa yapacak çoğunluğu parlamentoda sağlaması lazım. Bakın 11 Haziran 2011 seçimlerinden sonra da böyle bir tablo vardı, o zaman da 'hep beraber yapalım' diye harekete geçtik ama ne oldu? Aslında diğer partiler yeni anayasa yapmak için değil, yeni anayasayı AK Parti'ye yaptırmamak için toplanmışlar." 

Şentop, yeni anayasa çalışmaları sırasından yaşananların millet tarafından görüldüğünü vurgulayarak, "Bu ülkede çözüm sürecini, 100 yıldan fazla süredir devam eden sorunu çözmek üzere kararlılıkla harekete geçen AK Parti, Türkiye'de yeni anayasayla birliğin, beraberliğin, kardeşliğin teminatını, tapu belgesini, tescil belgesini yapacaktır" şeklinde konuştu. 

Eski CHP Diyarbakır Milletvekili Mesut Değer de uzun yıllar CHP'de görev yaptığını belirterek, yeni anayasa, Çözüm Süreci ve başkanlık sistemi çalışmalarına katkı sunmak için AK Parti'ye geçtiğini anlattı. AK Parti'den milletvekili aday adayı olduğunu bildiren Değer, aday gösterilmemesine ve hiçbir görevi olmamasına rağmen AK Parti için çalıştığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.