Avcılar sallanıyor!

Avcılar sallanıyor!
CHP Avcılar İlçe Yöneticileri Naz, Yıldırım, Çam ve Sığdır görevlerinden istifa ettiklerini açıkladılar:
 Acar partide ayrışmaya neden oldu

CHP Avcılar İlçe Başkanı Bayram Acar'ı ağır bir dille eleştiren dört isim, Acar'ı da istifaya davet etti. Basın açıklamasında “2012 yılında yönetime seçildikten sonra tüm yönetici arkadaşlarımızın hedefi yeni ilçe yönetimin Avcılar’da CHP'yi daha da güçlendirmek; yerelde iktidarımızı güçlendirerek korumak, genelde partimizi iktidar etmekti. Ancak süreç içerisinde İlçe Başkanı'nın yönetim anlayışı ve hataları, yönetim ayrışmasına ve kutuplaşmasına sebep olmuştur.

Tüm bunlar yaşanırken Acar, rutin kutlamalar dışında hiçbir aktivite ve program geliştirememiş, siyasi hiçbir yenilik yapamamış, üstelik bu konuda çaba gösteren yönetici arkadaşlara da çeşitli ayak oyunları ile engel olmuştur. Bütün bu olaylar derin kırılmalar yaratmış, örgütümüzü de hayal kırıklığına uğratmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Acar'ı 'tek adamcılık politikası' yürütmek ve demokratik talepleri reddetmekle suçlayan CHP'li yöneticiler “Hatta bu talebi oluşturan partilileri hain olarak ilan etmiş, sosyal medya ve yerel basında da hoş olmayan paylaşımlarda ve yorumlarda bulunmuştur.

Bütün bu yaşananlar sırasında katıldığımız yönetim toplantılarında kendisini defalarca uyarmamıza, yanlış ve hataların söylememize rağmen ısrarcı bir tutum sergileyip ötekileştirme politikasını derinleştirmiştir. Böylece örgütü daha da fazla parçalamaya hatta kavgaya sürüklemiştir” dedi.

 Seçimlerde çalışmadı

Yerel seçim döneminde Acar'ın çalışmadığını, Başkan adayının yanında olmadığını, yeterli kampanya yapmadığını ve bu nedenle de oyların düştüğünü, cumhurbaşkanlığı sürecinde de aynı durumun yaşandığını söyleyen dört CHP'li, “Örgütün demokratik taleplerinden birisi olan imza sürecinde kalan 385 delegenin 239’unun iradesi ile olağanüstü kongre talep edilmiş, Bayram Acar delegenin tüzükten kaynaklanan demokratik hakkını gasp etmiş ve yok saymıştır.

İtiraz üzerine İstanbul İl Başkanlığı'nın oy birliği ile kongre kararı almasına rağmen olayı yargıya taşıyarak yan yollar aramış ve parti tüzüğünü mahkemelerde tartışılır hale getirmiştir. Aslında sizin de bildiğiniz gibi İlçe Başkanı Bayram Acar bir parti suçu işlemiştir” diye konuştu.

 

Yeni bir yönetim şart

2015'te yapılacak genel seçimlere dikkat çeken CHP'li yöneticiler, “Partimiz 2015 Genel Seçimleri'ne 'Türkiye'nin seçimi' diye hazırlanırken; yaşananlardan ders almayan Acar mahalle yönetim birimlerini oluştururken tüm örgütü bu mücadeleye katması gerekirken hala senin adamın benim adamım diye örgüt üyelerini ve emekçilerini ötekileştirmeye devam etmektedir.

Partimizin 2014 yerel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ki düşüş trendinin tersine çevrilmesi için biz partililik sorumluluğumuzla bu yönetimden daha önce istifa etmiş arkadaşlarımızda birlikte parti kamuoyuna ve üst kurullarımıza çağrıda bulunuyoruz; bu gidişe dur deyiniz.

Seçimlere Avcılar'ı ve tüm örgütü kapsayan, kurumlarla ve kişilerle barışık, kimseyi ötekileştirmeyen, yeni bir heyecan ve ses getirecek, örgütümüzün motivasyonunu artıracak bir ilçe başkanı ve yönetimi ile gidebilmek için ilçemizde kongre yapılmasını talep ediyoruz. Bunun önünü açmak içinde yönetim kurulu üyeliğinden istifa ediyoruz. Sayın Bayram Acar'ı da partimize bu şansı tanıması ve kongre sürecinin önünü açması için istifaya davet ediyoruz” açıklamasını yaptı.  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.