Babuşçu: İlk Hedef 2014-Seçim Sürecini Başlatıyoruz

Babuşçu: İlk Hedef 2014-Seçim Sürecini Başlatıyoruz
AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, yerel seçimlerin, doğuracağı sonuçlar itibarıyla stratejik bir seçim olduğunu belirterek, "Yerel seçimlerde yükseliş trendinin korunması, sonraki iki seçime de güçlü girişin anahtarı olacaktır'' dedi.



AK Parti'nin, ''İlk Hedef 2014-Seçim Sürecini Başlatıyoruz'' sloganıyla düzenlenen İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı, Haliç Kongre Merkezi'nde, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Sahnenin sağ tarafında Başbakan Erdoğan'ın, sol tarafında ise Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafları yer aldı. Salonun çeşitli yerlerinde ise AK Parti bayrakları ve Erdoğan'ın fotoğraflarının bulunduğu posterler asıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Babuşçu, bu salondan yansıyan inancın çok farklı olduğunu belirterek, salondakilerin bugün ülkenin geleceği adına azim ve kararlılığını yeniden ortaya koyduğunu söyledi.

Burada, bir sevdayla, AK Parti çatısı altında toplandıklarını ifade eden Babuşçu, Türkiye'nin AK Parti ile sağlıktan ekonomiye, hukuktan ulaşıma, bürokrasiden eğitime tarih yazdığını aktardı.

''Ama biliyoruz ki daha yapacak çok işimiz var'' diyen Babuşçu, salonda İstanbul teşkilatı olarak tek yürek halinde Başbakan Erdoğan'la beraber olduklarını dile getirdi.

Babuşçu, partinin ilk zamanlarındaki heyecanı, duyarlılığı, vefası ile yorulmadan, gevşemeden, geçici makam ve mevkilerin tuzaklarına düşmeden yollarına devam ettiklerini vurgulayarak, Başbakan Erdoğan'a ebedi yol arkadaşı olarak salonda bulunduklarını anlattı.

Nasıl bir süreçten geçtiklerini çok iyi bildiklerini, sendelemelerini ve tökezlemelerini dört gözle bekleyenler bulunduğunun farkında olduklarını, kendilerine karşı olanların yaptıkları işler sonucunda kinlerinin arttığından da haberdar olduklarını kaydeden Babuşçu, şöyle devam etti:

''Dönem dönem farklı yüzlere bürünüp, değişik maskeler taksalar da bu milletle ve milletin değerleriyle ezelden kavgalı olan zihniyetin hiç değişmediğini, sadece kendini güncellediğini çok iyi biliyoruz. Yerel seçimler, doğuracağı sonuçlar itibarıyla stratejik bir seçimdir. Oy oranında en küçük düşüş veya yükselişin sonuçları, bu oranlardan daha fazla siyasi sonuçlar doğuracaktır. Yerel seçimlerde yükseliş trendinin korunması, sonraki iki seçime de güçlü girişin anahtarı olacaktır. Bu nedenle, oy oranını oransal olarak korumak değil, oransal yükselişe yönelik İstanbul teşkilatı olarak güçlü bir kampanya yürüteceğiz. Bizim bütün çalışmalarımız sandık esaslıdır. Bütün programlarımızı sandık esasına göre planlar, formatlar ve uygulamaya geçiririz. Bu amaçla İstanbul'da 1 milyon 800 bine yakın üyemizi bire bir ama mutlaka yüz yüze ziyaret etmeyi esas alan çalışmamız var şu anda.''

Babuşçu, konuşmasında yerel seçimlere yönelik çalışmalarından bahsetti.

Etkinliğe, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul milletvekilleri, il teşkilatı, ilçe belediye başkanları ve ilçe teşkilatları katılıyor.

Toplantının, Başbakan Erdoğan ve Babuşçu'nun konuşmalarından sonraki kısmı basına kapalı devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.