Başkanlık gelmezse eski Türkiye geri gelir

Başkanlık gelmezse eski Türkiye geri gelir
Prof. Dr. Burhan Kuzu, Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte başkanlık sistemi hakkında konuştu. Kuzu, “Başkanlık modeli gelmezse eski Türkiye aynen geri gelir” dedi
 AK parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı tarafından 19 Mayıs Ortaokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Prof. Dr. Burhan Kuzu, tartışılan başkanlık sistemi
konusunda görüşlerini katılımcılara aktardı. Yeni anayasa konusunda da tartışmalı görülen konulara değinen Kuzu, yeni anayasanın vatandaşlar için önemini ve vatandaşlığın
tanımının bu anayasa ile yeniden anlam kazanacağını belirtti.
Çok yol aldık

İki buçuk saat gecikmeli başlayan program Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Hatice Bozdağ’ın açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra porograma konuşmacı olarak katılan ve önce AK Parti’nin çalışmalarından bahseden Burhan Kuzu, "İyi ki bu partiyi kurmuşuz. Çok yol aldık Türkiye’de. 13 senede çok güzel şeyler yaptık. Rakamlara döktüğün zaman hangi
birini sayacaksın. Sağlıktan tut, eğitimden tut, yollardan tut, nereden tutarsan tut her taraftan baktığınız zaman büyük bir hamle görüyorsunuz. Gırtlağına sarılmış Türkiye.


Devraldığımız zamanda. Pasaportun geçmez, 7 bin 500 repo, faizler, rahmetli Ecevit Hollanda’ya gitti geldi bir kuruş para alamadı ve hüngür, hüngür ağladı. Ben de evde ağladım. Şimdi IMF bizden para istiyor. Borç verin diyor. 5 Milyar dolarlık borç verecek duruma gelmişiz. Kasamızda para var, 150 Milyar dolar Merkez Bankası’nda rezervimiz var. Hazinede de var" ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanı il il geziyor


Kuzu, "Sayın Cumhurbaşkanımız malumunuz il, il geziyor. Gece gündüz koşuyor. ‘Bunu devlet meselesi yaptım. Millet meselesi olarak görüyorum’ diyor. Öbür taraftan seçim beyannamemizde yazdık. AK Parti olarak geldiğimiz de bunu yapacağız dedik. Bu da önemli bir adım olarak gözüküyor. O halde AK Parti’ye bu düşüyor. Açık söylüyorum bugün olmaz başka zaman olur. Ama şu Büyükçekmece’deki konferansı unutmayın. Başkanlık modeli gelmezse Türkiye’ye eski Türkiye aynen geri gelir. Hep de bunu görürsünüz. İnşallah gelmez diyeceğim ama sistemin kendi böyle.


Bu sadece bizde de değil. Başka ülkelerde de aynı sıkıntı oluyor bu parlamenter model" dedi. Kuzu, "Şimdiki parlamenter model İngiliz’in sistemidir. Bizim getirmeye çalıştığımız Amerika modelinin Türkiye’ye uyarlanmış biçimi olacak inşallah. İngiltere’de 2010’da koalisyon geldi. Adamlar iki sene dayanamadılar. İllallah ettiler. Üç parti koalisyon kurdu. Dediler ki acaba biz ne yapsak. Başkanlığa mı geçsek. Onlar bile böyle düşünmek zorunda kaldılar. İtalya dünyada koalisyonlardan bıkmış bir ülke. Anası ağlamış Kayseri tabiriyle. Yunanistan şuanda perişan vaziyette" şeklinde konuştu.


Kemal paraları dağıtıp kaçacak!

Burhan Kuzu, CHP’nin seçim beyannamesini okuduğunu belirterek, “Artık eskisi gibi irticadır, laikliktir bilmem nedir bunlara yer vermemişler. Çünkü bunlar gerçekçi değil artık geçti bitti. Ekonomiye yer vermişler. Bu iyi bir gelişme. Çünkü milletten böyle rey alırız diye bakıyor ama bu sefer de palavrayı fazla sıkmışlar. Bol keseden atmışlar. Yılda iki kez bayramda ikramiye vereceğiz. Bana soruyorlar hocam bunu yapar mı? Diyorum ki yapar bunu Kemal gelirse. Nasıl yapar diyorlar. Çünkü diyorum merkez bankasında 40 milyar dolara yakın paramız var.


Kemal gözünü buraya dikti. Kemal gelecek bunları dağıtacak, Kemal kaçacak. Bul Kemal’i bulabilirsen. Kemal yok” dedi. Parlamento ve hükümetin farklı bir görüşü olduğunu söyleyen Kuzu, “Şu gördüğünüz Meclis halk tarafından seçilir. Ama bu seçilen Meclis artık böyle liste usulü değil.’’ açıklamasını yaptı. Program sonrası İlçe Başkanı Bozdağ Kuzu'ya teşekkür ederek tablo hediye etti.

Haber:Salih MERT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum