Binali Yıldırım özür diledi

Binali Yıldırım özür diledi
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Büyük Birlik Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.
Binali Yıldırım'a AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da eşlik etti. Yıldırım'ı Büyük Birlik Partisi İstanbul İl Başkanı Yaşar Sayan karşıladı. Yıldırım burada yaptığı konuşmada, "Sabah ta ifade ettiğim gibi 'Kazadan kaza çıkarmayın' lafını, Muhsin başkanın şehadetiyle ilişkilendirmenin bu işin yanlış anlaşılmasına sebep oldu. Benim böyle bir şey düşünmem söz konusu değil. Bu konuda eğer Büyük Birlik camiasının gönlünü kırmışsam, onları üzmüşsem bu vesileyle bir kez daha buradan özür dilerim. Böyle bir şey benim tabiatımda olmaz. Benim değerlerimle Büyük Birlik Partisi'nin değerleri arasında bir fark yok. Yaşanan o olayda kahrolduk. Şimdi o gün o olayların sahadaki sevk ve idare edenleri FETÖ'den yargılanıyor. Dolayısıyla dosyanın yeniden açılıyor olması önemli bir adımdır" dedi.

Bedel ödedi ama boyun eğmedi

Yıldırım, "Evvelinde beraber yol yürüdük, bu seçimlerde de aynı şekilde Büyük Birlik Partili kardeşlerimizle birlikte ülkemiz, milletimiz için en iyisini yapmak adına beraber yürüyeceğiz. Bu vesileyle çok değerli siyasetçi, yiğit insan Muhsin Yazıcıoğlu'nun şehadeti dolayısıyla da birkaç şey söylemek isterim. Muhsin Bey, 3 kuruşluk menfaat için doğrularından, memleket sevdasından hiçbir zaman vazgeçmedi. Her zaman onun kalbinde bayrak sevdası, millet sevdası, Türkiye'nin bağımsızlık aşkı vardı. Muhsin başkan bunun için bedel ödedi ama asla boyun eğmedi. Onun bir sözünü hatırlıyorum. Biz Fatih Sultan Mehmet kadar Türk, Said Nursi kadar Kürdüz. Hepimizin aynı kilimin desenleriyiz. Çok önemli bir şey, aslında Türkiye'yi tanımlayan iştir. Türkiye bundan ibarettir" diye konuştu.

Yargı kararını verecek

"Muhsin başkanın şehadetinden sonra konuyla ilgili çok kapsamlı çalışma yapıldı" diyen Yıldırım, "O dönem ben Ulaştırma Bakanıydım. Beşir Atalay İçişleri Bakanıydı. Kendisi olay yerine gitti ve oradaki arama tarama çalışmalarını yürüttü. Biz de elimizdeki bütün imkanlarla enkaza ulaşılmasını ve bir an önce kazazedelerin kurtarılması için gayret gösterdik. O günün hava şartlarının ağırlığı ve koordinasyon konusunda hala kafalarda izah edilemeyen bazı sorular mevcut. Bu konu birçok yönüyle araştırıldı. Mahkemeye intikal etti. Takipsizlik kararı verildi ve nihayet geçtiğimiz aylarda da dosyanın tekrar açılmasına karar verildi. Burada taksiratı olan şüpheliler varsa olayın bütün yönleriyle aydınlatılması için gereken her şey yapılacak. Adalet Bakanlığımız bu konuda çalışmaları başlattı. Bundan sonra iş yargınındır. Yargı kararını verecek" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.