Bize darbe yapmaya çalışıyorlar

Bize darbe yapmaya çalışıyorlar
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “HDP'ye karşı işletilen bir darbe süreci var. Komplolarla çeşitli yıldırma politikalarıyla üzerimize geliyorlar ama boşuna” dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) "Özgürlükte ısrarlı mücadele de kararlıyız" şiarıyla 3. Büyük Kadın Konferansı'nı Ankara'da bulunan bir otelin salonunda gerçekleştirdi. Konferansın açılış konuşmasını yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 19 Ocak 2007'de genel yayın yönetmeni olduğu Agos gazetesinin bulunduğu binanın önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hrant Dink'i andı. Buldan, konuşmasında "2019 yılı kadınların direniş yılıydı, 2020 de kadınların zafer yılı olacaktır" ifadelerini kullandı. Buldan, 2006’dan bu yana eş başkanlık sisteminin uygulandığını hatırlattı. Buldan, HDP’nin parlamentodaki kadın milletvekili aritmetiğini değiştirdiğini, dünyada en fazla kadın temsiliyet oranına sahip parti olduğunu kaydetti.

Saldırılar yaşıyoruz

Ancak bunun yeterli olmadığını, gerçek ve tam eşitliği sağlamak, özgürlükleri tam anlamıyla elde etmek gibi büyük bir hedefleri olduğunu dile getiren Buldan, “Eşit, ekolojik, demokratik bir toplum düzenini sağlamak, aydınlık bir geleceği inşa etmekte kararlıyız” dedi. Belki de son yüzyılın devlet gücüyle kadınlara yöneltilmiş en yoğun saldırıları yaşıyoruz. Haklı mücadelemizde kendi karanlık sonlarını görenler var” diyen Buldan, siyasi operasyonlardan kayyım darbelerine kadar aralıksız bir saldırı süreci ile karşı karşıya olunduğunu ifade etti. Buldan, HDP’ye karşı bir darbe süreci işletildiğini söyleyerek, iktidarın muşruiyetini yitirdiğini, halk desteğini kaybettiğini belirtti. “Komplolarla, coplarla, silahlarla, tüm zor aygıtlarıyla ve yarattıkları korku imparatorluğu ile ayakta durmaya çalışıyorlar. Nefret söylemi, hedef gösterme, düşmanlaştırma siyasi iktidarın artık günlük politikası haline gelmiş durumdadır” diyen Buldan, HDP İstanbul il binasına yönelik silahlı saldırıyı hatırlattı. Buldan, isim vermedi ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya işaret etti. “Bu tetikçileri kimlerin gönderdiğini tahmin etmek zor değil” diyen Buldan, saldırıdan birkaç gün önce Devran okuma tiyatrosu nedeniyle Selahattin Demirtaş’ın hedef gösterildiğine dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.