Canan Kaftancıoğlu bugün hakim karşısında

Canan Kaftancıoğlu bugün hakim karşısında
CHP’li Kaftancıoğlu sosyal medya paylaşımları ve sahte tweetler gerekçe gösterilerek açılan davada bugün hakim karşısına çıkıyor.
CHP’li Kaftancıoğlu sosyal medya paylaşımları ve sahte tweetler gerekçe gösterilerek açılan davada bugün hakim karşısına çıkıyor. Hukuksuz suçlamalara yönelik sosyal medyadan tepkiler yükselirken, davaya yüksek katılım bekleniyor. Sabah erken saatlerden itibaren Adliye önünde insanlar toplanmaya başladı. 

AKP ve MHP’lilerin uzun süredir hedef tahtasına oturttuğu CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Adliyesi’nde bugün saat 10.00’da hâkim karşısına çıkacak.

“Cumhurbaşkanı’na hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılama”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” ve “terör örgütü propagandası yapmak” iddialarıyla yargılanan Kaftancıoğlu’na,’#CananKaftancıoğluYalnızDeğildir’ diyen yurttaşlar sosyal medya üzerinden destek açıklaması yaptı.

ADLİYE ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK
CHP Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri ve belediye başkanlarının da katılacağı duruşma öncesi saat 09.30’da adliye binası önünde basın açıklaması gerçekleştirilecek.

Kaftancıoğlu’nun avukatı Ergun Özer davayla yaptığı açıklamada, “Bu tweetler yaklaşık 6 yıldır Canan Kaftancıoğlu’nun Twitter hesabında bulunmaktadır. Kaftancıoğlu’nun katıldığı bir televizyon programından yaklaşık 1 ay sonra sosyal medya hesapları üzerinde yapılan inceleme sonucunda oluşturulan rapor ve bu programdaki söylemleri birleştirilerek hukuksuz bir iddianame düzenlenmiştir. İddianamenin hazırlanması da savcılığın soruşturma süreci de usule ve hukuka aykırı. Siyasi saiklerle açılmış bir dava” dedi.

Kaftancıoğlu da Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada davanın zamanlamasının meselenin hukuki olmadığını kanıtlamaya yettiğini vurgulayarak “Her gün meydanlarda yuhaladıkları, terörist diye hitap ettikleri halkın 23 Haziran’da verdiği dersi hâlâ alabilmiş değiller. İktidar bu davayla da kutuplaştırma, düşmanlaştırma, intikam alma politikalarına devam ettiğini gösteriyor. Bu davayla ilgili hukuki değerlendirmelerde bulunmak çok zor. Bir bedel ödetmeye çalışıyorlar, ama başaramayacaklar. Devlete ihanet eden, devleti aşağılayan birileri varsa o da yargıyı muhalefete karşı sopa olarak kullanmaya çalışanlardır. Artık herkes kimin sahici, kimin yalancı ve iftiracı olduğunu görüyor, biliyor. Yalan bir kez daha kaybedecek, hakikat yine, yeniden kazanacak” diye konuştu.


Kaftancıoğlu hakkındaki iddianeme; Berkin Elvan’ın ölümü, Gezi eylemleri, AKP’li bakanlara yönelik yolsuzluk operasyonu gibi toplumsal muhalefetin tepkisini çeken gelişmelerle ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımlarından oluşuyor.

 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.