CHP 300 adayı çalışıyor

CHP 300 adayı çalışıyor
Yerel seçimlere yönelik hazırlıklarını sürdüren CHP, şu ana kadar 252 belediye başkan adayını açıkladı. Açıklanan adaylar, ağırlıklı olarak ilçe ve belde belediyelerini kapsarken sadece bir büyükşehir ve 10 il adayı belirlendi.
CHP, 6 Aralık’ta düzenlenecek Parti Meclisi (PM) toplantısında ise 300 civarında adayını belirleyerek, kamuoyuna açıklayacak.

CHP’nin yönetimde olduğu; Hatay, Eskişehir, Aydın ve Edirne’de mevcut belediye başkanlarının yeniden aday gösterileceği belirtiliyor. Ancak Zonguldak’ta mevcut belediye başkanının aday gösterilmeyeceği konuşuluyor. CHP, 1-2 Aralık’ta eğilim yoklamasıyla belirleyeceği Çanakkale, Sinop ve Bilecik adaylarını da açıklayacak. Bunun yanında Tunceli, Rize ve Kırşehir adaylarını da ilan edilmesi, toplamda 10 civarında il adayını açıklaması planlanıyor.


Milliyet'ten Şevket Yaman'ın haberine göre, CHP yönetiminin, Ankara adayını aralık ortasında açıklamayı hedeflediği, İzmir ve İstanbul’u ise sona bırakmayı planladığı belirtiliyor. CHP’nin Ankara’da İYİ Parti’yi desteklemesinin gündemde olmadığı belirtilirken, kulislerde başkent adayı olarak; son dönemde “güç kaybettiği” belirtilen Mansur Yavaş’ın yanı sıra Levent Gök, Haluk Koç ve Cengiz Topel Yıldırım isimleri  dillendiriliyor.

İstanbul’da iki isim önde
İzmir Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için; Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in isimleri öne çıkıyor. İstanbul’da ise, BeylikdüzüBelediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra İstanbul Milletvekili İlhan Kesici de konuşulmaya başlandı. Ayrıca, İstanbul’un Ataşehir ilçesinde İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Battal İlgezdi’nin yeniden aday gösterileceği belirtilirken, görevden alınan diğer ilçe olan Beşiktaş’ın belediye başkanı Murat Hazinedar’ın ise tekrar yarışa sokulmayacağı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.