CHP Anketinden Sarıgül Çıktı

CHP Anketinden Sarıgül Çıktı
Yerel seçimlerde CHP'nin İstanbul adayı kim olacak? CHP yaptırdığı ankette halka üç isim sordu.
Yerel seçimlerde CHP'nin İstanbul adayı kim olacak? Genel merkezin yaptırdığı ankette halka üç isim soruldu
 CHP'nin İstanbul adayını belirlemek için yaptırdığı anketten Mustafa Sarıgül'e yüzde 40'ları bulan destek çıktı. Gürsel Tekin ve Akif Hamzaçebi yüzde 5'lerde kaldı.
 Cumhuriyet'in haberine göre; AK Parti'ye karşı galip gelmek için İstanbul'un alınmasının şart olduğunu gören CHP yönetimi mega kente aday arıyor. Genel merkezin yaptırdığı son anketin sonuçları Cumhuriyet gazetesinin manşetine taşındı. Ankara temsilcisi Utku Çakırözer'in haberine göre Sarıgül açık ara önde.
 FARK ATTI 
CHP yönetimi yaptırdığı kamuoyu yoklamasında kendi partilerinden aday olmak istediklerini açıkça ortaya koyan iki ismi, Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Akif Hamzaçebi'yi Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün isminin karşısına koyarak halka sormuş: "Hangisini büyükşehir belediye başkanı seçersiniz?"
 Sonuç tahminlerin de ötesinde. Sarıgül'ü isteyenler yüzde 40'ları bulurken diğer isimler yüzde 5'e ancak ulaşabilmiş. Bu sonuç sadece bir anketin sonucu da değil. Ankara ve İstanbul'da CHP tarafından birbirinden bağımsız yaptırılan farklı anketlerde Sarıgül yüzde 35'in altına inmiyor. Geleneksel CHP seçmeninin yanı sıra Orta Anadolu'dan göç eden MHP ve Güneydoğulu ama daha az keskin BDP seçmeninden de oy alabilir durumda gözüküyor Sarıgül.
 GÜVEN KRİZİ 
Haberde Sarıgül'ün güvenilirliği CHP kurmaylarını endişelendirdiği yazılıyor. Sarıgül'ün "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan çok Başbakanlık hedeflediğini" ortaya koyan sözlerinin CHP'lileri endişelendirdiği belirtiliyor. Haberde "Sarıgül'ün riski büyük olan büyükşehir yarışına girmek yerine, garanti gördüğü Şişli'de CHP adayı olarak seçimleri kazanıp, sonrasında Genel Başkanlık koltuğu mücadelesine gireceğini düşünenlerin sayısı bir hayli fazla" ifadelerine yer veriliyor.
 B PLANI ÜMİT BOYNER 
Buna göre Sarıgül olmazsa parti yönetimi Eski TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'e yönelecek. İddiaya göre Genel merkeze "Evet, koşullar uygun olursa değerlendirebilirim" yanıtı ulaşmış. İstanbul'a ise "Hayır, kesinlikle düşünmüyorum" denmiş.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.