CHP'de gözler PM'de

CHP'de gözler PM'de
PM toplantısında tartışmalı ilçelerin belirlenmesinin ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun doğrudan aday belirlemek amacıyla yetki alacağı ifade ediliyor.
CHP’de bir yanda istifa tartışmaları yaşanırken, yarın yapılacak kritik Parti Meclisi (PM) toplantısında İstanbul ve İzmir’in tartışmalı ilçelerinin yanı sıra bazı kritik ilçe adayları da belirlenecek.

27 Ocak’taki PM toplantısında geri çekilen İstanbul’un Şişli ve Silivri ilçeleri ile İzmir’in Buca ve Bayraklı ilçelerinin adayları yarınki toplantıda belirlenecek. Ayrıca İstanbul’un Beyoğlu, Küçükçekmece ve Maltepe adaylarının da kamuoyuna ilan edileceği ifade ediliyor. PM’de son toplantıda düşen Muğla Bodrum adayı da tekrar ele alınacak.

CHP’de yarın gerçekleştirilecek PM toplantısında tartışmalı ilçelerin belirlenmesinin ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun doğrudan aday belirlemek amacıyla yetki alacağı ifade ediliyor.

Bu kapsamda yarın yapılacak PM toplantısının aday belirlenmesi amacıyla yapılan son toplantı olacağı belirtiliyor. CHP bugüne kadar yedi farklı toplantıda 17’si büyükşehir, 35’i il belediyesi olmak üzere toplam 842 aday açıkladı.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, CHP İYİ Parti’ye bırakılan 10 büyükşehir dışında Ordu, Şanlıurfa ve Erzurum büyükşehir belediye adaylarını henüz açıklamadı. CHP’nin Şanlıurfa’da bağımsız bir adayı desteklemesi bekleniyor. CHP, İYİ Parti’ye bırakılan 11 il belediyesi dışında Adıyaman, Niğde, Muş, Siirt ve Şırnak olmak üzere toplam 5 il belediyesi adayını da açıklamazken, Adıyaman’da Saadet Partisi adayının desteklenmesi yönünde eğilim öne çıkıyor.

Geri çekilecekler var
Öte yandan PM toplantısında daha önce açıklanan ancak işbirliği kapsamında İYİ Parti’ye bırakılan bazı ilçe adaylarının geri çekilmesine yönelik de oylama yapılması bekleniyor. Etimesgut için adı Ankara Büyükşehir için konuşulan Cengiz Topel Yıldırım’ın ismi geçerken, partiden ihraç edilen eski milletvekili Aylin Nazlıaka da listede.

 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.