CHP'de kurultay heyecanı: 4 başkan, 800 PM adayı

CHP'de kurultay heyecanı: 4 başkan, 800 PM adayı
CHP yöneticileri, 60 kişilik Parti Meclisi için aday sayısının 800'ü aştığını belirtiyor.
Kurultayda sayının bine yaklaşabileceği konuşuluyor.Nergis Demirkaya / Gazete Duvar - CHP’nin 36’ıncı Olağan Kongresi bu hafta sonu gerçekleştirilecek. Eski İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal ve eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun aday adayı olduğunu açıkladığı kurultayda, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise gerekli delege imzasını topladığını açıklayarak “Adayım” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlık yarışı yaşayacağı kesinleşen kurultayda Parti Meclisi için de rekabet bekleniyor.CHP yöneticilerinden edinilen bilgiye göre, 8’i Bilim Yönetim ve Kültür Platformu’ndan toplam 60 kişilik Parti Meclisi için aday sayısı 800’ü buluyor. Kurultayda bu sayının daha yükselip bine yaklaşabileceği konuşuluyor.2 yıl önce yapılan kurultayda Parti Meclisi’ne aday sayısı 462 olmuştu. Parti Meclisi için aday sayısında rekor artış, parti kulislerinde “Delegeler oy kullanma kabinlerine aday listesi rulosuyla girecek” yorumlarına yol açtı.


PM 4’TE 3 DEĞİŞİR İDDİASI


CHP’de kurultaydan sonraki en yetkili organ olan Parti Meclisi belediye başkan adaylarını belirliyor. CHP Genel Başkanının A takımı olarak nitelendirilen Merkez Yönetim Kurulu da (MYK) bu 60 kişiden seçiliyor. Ayrıca Parti Meclisi adaylığı milletvekilliğine giden yol olarak görülüyor. Tüm bu nedenlerle Parti Meclisi üyeliği için yarış büyük oluyor. Kulislerde büyük çekişme yaşanması beklenen Parti Meclisi’nin 4’te 3 oranında değişebileceği konuşuluyor.


ERGENEKON, BALYOZ SANIKLARINA DAVETİYE



CHP kurultayı hazırlıkları kapsamında çok sayıda siyasi parti, sendika, sivil toplum örgütü ve kişilere de davetiyeler gönderilmeye başlandı. Edinilen bilgiye göre, kurultaya davet gönderilenler arasında “FETÖ kumpas davaları” olarak nitelendirilen Ergenekon, Balyoz davalarında yargılanan bazı kişilere de davetiye gönderilecek. Bu kapsamda Ergenekon Davası kapsamında tutuklanmış eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un da adı geçiyor.


İHRAÇLARA DAVETİYE



Diğer taraftan tüm işçi ve memur sendikalarının genel başkanları kurultaya davet edilirken Gezi eylemlerinde hayatını kaybedenlerin yakınları, aralarında Veli Saçılık’ın bulunduğu KHK ile ihraç edilen bazı kamu çalışanları ve akademisyenler de kurultaya çağrıldı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.