CHP'den 39 ilçeye 39 sorumlu milletvekili

CHP'den 39 ilçeye 39 sorumlu milletvekili
CHP, 23 Haziran’da yenilenecek seçim için tüm milletvekillerine görev dağılımı yaptı. 22 Mayıs itibariyle Meclis’teki yasama çalışmalarını bir grup başkanvekili ile 25 milletvekili takip edecek, diğer milletvekillerinin tamamı ise İstanbul’da olacak.
YSK’nin 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçimlerinde CHP milletvekillerinin çok büyük kısmı da sahada olacak. Meclis çalışmaları için Ankara’da sadece 1 grup başkanvekili ile 25 milletvekili kalacak.

CHP Grup Başkanlığından milletvekillerine gönderilen “görevlendirme” yazısında, 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi nedeniyle milletvekillerinin çalışmalara etkin katılımını sağlamak amacıyla yeni çalışma düzeni oluşturulduğu belirtildi.

YASAMA ÇALIŞMALARI İÇİN ANKARA’DA 25 VEKİL OLACAK
Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal dışında 138 milletvekiline yapılan görevlendirmeye göre, CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç dönüşümlü olarak Meclis Genel Kurulu’ndaki yasama sürecini takip edecek. 1 grup başkanvekilinin yanı sıra Meclis’te bu süreçte 25 milletvekili görev yapacak.

MİLLETVEKİLLERİ 22 MAYIS’TA İSTANBUL’DA OLACAK
CHP’nin İstanbul Seçim Koordinasyon Merkezi’nde MYK tarafından görevlendirilen Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Seyit Torun ve Onursal Adıgüzel bulunacak. Bu 3 yönetici dışında İstanbul’da görevlendirilen diğer milletvekilleri ise 3 gruba ayrıldı. İstanbul’daki 39 ilçeye tek tek “ilçe sorumlusu” olarak 39 milletvekili görevlendirildi.

44 milletvekili de ayrıca İstanbul’da bulunacak ve grup başkanvekillerinin vereceği görevleri yerine getirecek. Büyük kısmı MYK üyeleri, danışman ve hukukçulardan oluşan 23 milletvekili de İstanbul’da bulunup sorunlar itibariyle uzmanlık gerektiren konularda verilecek görevleri yerine getirecek.

İşte CHP'nin İstanbul stratejisinin ana hatlarıİşte CHP'nin İstanbul stratejisinin ana hatları

Görevlendirilen milletvekilleri seçim kampanyasının başlayacağı 22 Mayıs Çarşamba günü itibariyle İstanbul’da çalışmalara başlayacak. Milletvekilleri 9 günlük bayram süresince ise kendi seçim bölgelerinde olacak. Eğer bayram sonrası Meclis çalışmaya devam ederse, görevlendirmede değişiklik yapılabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.