CHP'den AYM'ye bir başvuru daha

CHP'den AYM'ye bir başvuru daha
CHP, Anayasa Mahkemesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için üçüncü kez başvurdu.
 Cumhurbaşkanının kendi şahsı ve AKP için “haksız oy temin etmeye” çalıştığı iddia edilen başvuruda, mahkemenin konuyu ivedi bir şekilde incelemesi talep edildi.

-MAHKEMEYE ERDOĞAN BAŞVURUSU-

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Anayasa Mahkemesine Başkanlığına üçüncü kez yaptığı başvuruda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı şikayet etti.

Başvuruda, “Cumhurbaşkanının anayasal ihlâl-anayasal darbe yoluyla gerçekleştirmekte olduğu hak ihlâllerinin, Mahkeme olarak ivedi bir şekilde incelenmesi ve karar verilmesi zorunluluğu vardır. Tedbir talebinin yasal – anayasal gereğinin yapılmasını bir kez daha talep ediyoruz” denildi.

30 Nisan tarihinde raportörde olduğu öğrenilen dosyanın, halen heyete tevdi edilmediğinin öğrenildiği belirtilen başvuruda şu ifadeler yer aldı:

“Raportörün incelemesi 15 Mayısları bulacaksa, yargılamanın bir anlamının olmayacağı ve bu takdirde konusunun kalmayacağı ortadadır. Talep konusu, mahiyeti ve içeriği itibariyle; raportörün ve Mahkemenin keyfi anlamda takdirine bırakılmayacak kadar kritiktir. Raportörün incelemesi her ne yönde olacaksa 1-2 gün içinde bitmesi gereken bir çalışma olmalıdır. Aynı durum Mahkeme Heyeti için de söz konusudur.”

Başvuruda, Anayasa Mahkemesinin talebin niteliğiyle bağdaşmayacak bir şekilde ve “keyfi bir anlayışla olayı savsaklayarak – sürüncemede tutarak incelemek ve adeta başvurunun konusuz kalmasına zemin hazırlamak” yaklaşımı içinde olduğu iddia edildi.

Kart yaptığı açıklamada da, Cumhurbaşkanının “kendi şahsı ve AKP için haksız oy temin etmeye” çalıştığını iddia etti. Kart, hak ihlallerinin anayasal ihlâl-anayasal darbe boyutlarına ulaştığını öne sürdü.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.