CHP'den enişte açılımı

CHP'den enişte açılımı
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, evlenecek gençlere seslenerek, “Gençler, ivedilikle AK Partili belediye başkanları ya da AK Partili milletvekillerine damat olun. Enişte olun. Eniştelerin nasıl servet sahibi olduğunu hep beraber göreceğiz” dedi
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, evlenecek gençlere seslenerek, “Gençler, ivedilikle AK Partili belediye başkanları ya da AK Partili milletvekillerine damat olun. Enişte olun. Eniştelerin nasıl servet sahibi olduğunu hep beraber göreceğiz” dedi
Partisinin Kemerburgaz Mahalle Seçim İrtibat Bürosu’nun açılışını yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, basın toplantısında güncel konuları değerlendirdi. Toplantıya İstanbul haritasıyla gelen Tekin, “Türkiye’nin organize bir şekilde nasıl yolsuzlukla karşı karşıya kaldığını söylemlerin ötesinde bir harita haline getirdik. Burası İstanbul. Savcılar soruşturma açtığı için soruşturmanın nasıl yürüyebileceği konusunda da savcılara yardımcı olmak için bunu gösteriyorum. Bu planda, bir şehrin parsel parsel nasıl ve kimlere satıldığını, hangi planlarda neye dönüştürüldüğünün hepsi var. 1999’da Marmara depreminden dolayı rahmetli Ecevit döneminde, sadece İstanbul, Marmara değil Türkiye’nin yüzde 66’sının fay hatları üzerinde olduğu tespit edildi. Her an depremle karşı karşıya olan bir ülkeyiz. Bundan dolayı o dönemin iktidarı, kamuya ve millete ait. Yani Bülent Arınç’ın parsel parsel satıldı dediği arsaların tamamı vatandaşın hizmetine sunulacaktı. Deprem dönüşümü için kullanılacaktı. Burada kamuya ait kentsel dönüşüm için ayrılan Milli Emlak ve bakanlıkların yerinden bir tane bana gösterin. Nerede bunlar? Hepsinin sahipleri belli. Yüreği yeten biri varsa beni savcıya versin” diye konuştu.

100 milyar dolar talan var

İstanbul’da 100 milyar dolarlık talan olduğunu söyleyen Tekin, şöyle devam etti: “Ankara’da en az bu kadar. Kayseri’de en az bu kadar. Konya’da en az bu kadar. İstanbul’un bir bölgesinde kamuya yani Milli Emlak’a, millete ait bir arsanın 100 dönüm arsa. Burayı geçmiş dönemde bakan Unakıtan döneminde bir yandaş AKP’li firmaya önce kiraya veriyorlar. 49 yıllığına kiralıyorsunuz. 6 ay sonra bu kiralanan yeri bakanlık satışa çıkarıyor. 49 yıllığına kiralanmış bir yeri hangi iş adamı alabilir? Kiraya verdiği adam burayı 2 milyon 800 bin dolara almış. Bu satış bittikten sonra 6 emsalle bu para 400 milyon dolar oldu. Bu sadece bir yer. Bu milletin yeriydi. Nerede AKP belediyesi varsa bu mevcut. Bunu kapatmanız mümkün değil. Alacaksınız bu planları kimlere ne verilmiş göreceksiniz."

Organize hırsızlık

Yolsuzluklarla ilgili soruşturma başlatan savcıya seslenen Tekin, “Sakın ha bu araştırma ve soruşturmayı organize edilmiş adliyelerdeki bilirkişi müesseselerine bırakırsanız sonuç alamazsınız. Size adres veriyorum, Mimarlar Odası, Plancılar Odası, Çevre Şehircilik Mühendisleri Odası. Bu üç odada bütün bu bilgileri alabilirsiniz. Yol haritanızda size büyük faydası olur. Aksi taktirde bilirkişi müesseselerine, onlar bakanlıklara, bakanlıklar zaten hepsi iş ortakları. Hırsızlıklar asla tek başına olmaz. Sokak hırsızlığı, araba hırsızlığı bile 3 – 5 kişiyle olur. Bu hırsızlıkların tamamı organizedir. Türkiye’de organize hırsızlıkların nerelerde olduğunu biliyoruz. Bunları daha sonra açıklayacağız” dedi.

Hırsızlığın kavgası bitmeyecek

Gençlere seslenen Tekin, “Geç kalanlara yapacak bir şey yok. Gençlerin çoğu ivedilikle AKP’li belediye başkanları ya da AKP’li milletvekillerine damat olun. Enişte olun. Önümüzdeki günlerde eniştelerin nasıl servet sahibi olduğunu hep beraber göreceğiz.” dedi. AK Parti’nin sloganlarını hatırlatan Tekin, “ ‘Bu sevda bitmez’. Evet bu kavga bitmez. Hırsızlığın kavgası bitmeyecek. Yine ‘Ak günler geliyor’ diyorlardı. Valla keşke ak olsanız. Yemin olsun alkışlayacağız. AK Parti şimdi yalan ve talan partisi oldu. Bu kadar yalanı nasıl bir araya getiriyorlar doğrusu şaşkınlıkla izliyoruz. Beşiktaş, cami, Bülent Arınç’a suikast yalanı. Reyhanlı’da 53 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hemen çıkıp sol örgüt yaptı dediler. Bunların yalanına yetişmek mümkün değil. Bütün bu parsellenmiş yerlerin hesabını sormak namus borcumuzdur” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.