CHP'den Esenyurt Halkevi’ne destek ziyareti

CHP'den Esenyurt Halkevi’ne destek ziyareti
CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş’ın da aralarında olduğu çok sayıda Halkevleri üyesinin gözaltına alınması üzerine Esenyurt Halkevi’ne destek ziyareti yaptı. Gözaltılar için, “İktidarın muhalifleri susturma op

Saadetdere Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde faaliyet yürüten Esenyurt Halkevi’ni ziyaret eden CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, Halkevi yöneticilerine dayanışma mesajlarını iletti. Bir grup ilçe yöneticisi ile Gençlik Kolları Başkanı Muharrem Daş’ın da eşlik ettiği ziyarette konuşan İlçe Başkanı Gökmen, iktidarın baskıcı yöntemlerle muhalif tüm sesleri susturmaya çalıştığını belirterek, Halkevleri’ne yönelik yapılan son operasyonun bu anlayışın yeni bir halkasını oluşturduğunu söyledi.

HALKEVLERİ’NİN YANINDAYIZ”

Halkevleri’nin tüm Türkiye’de olduğu gibi Esenyurt’ta da demokrasiyi, laikliği ve aydınanmayı savunan bir anlayışla faaliyet yürüttüğünü ifade eden Gökmen, “Halkevleri, ülkemizin en köklü demokratik kitle örgütlerinden birisidir. Her zaman demokrasiyi, laikliği ve aydınlanmayı savunmuş, çalışmalarını ve faaliyetlerini de bu yönde yürütmüştür. Sanatın, kültürün merkezi olmuş, beraberinde halktan yana ortaya koyduğu hak mücadeleleriyle de öne çıkmıştır. Düşünen, eleştiren kesimlerin baskıya uğradığı, cezaevlerine atıldığı böyle bir süreçte Halkevleri’ne yapılan operasyon şaşırtıcı gelmiyor. Bu operasyonu, iktidarın muhalifleri susturma operasyonlarının yeni bir halkası olarak görüyoruz. Bugün buraya dayanışma mesajlarımızı iletmek, Halkevleri’nin yanında olduğumuzu ifade etmek için geldik. Geçmiş olsun diyoruz, gözaltına alınan yöneticilerin de en kısa zamanda serbest bırakılmalarını temenni ediyoruz. Halkevleri’nin yanındayız, Halkevleri susmayacak” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.