CHP'den vekillere uyarılar

CHP'den vekillere uyarılar
CHP, milletvekillerine TBMM çalışma düzenine ilişkin bir yazı gönderdi.
 CHP milletvekillerine çalışma düzenine ilişkin kuralları içeren adeta ültimatom gibi üç sayfalık bir yazı gönderdi. Yazıda, grup çalışmalarının etkinliğinin artırılması açısından söylem birliği oluşturulmasının son dere önemli olduğu vurgulandı.


CHP, milletvekillerine TBMM çalışma düzenine ilişkin bir yazı gönderdi.

-GRUP TOPLANTILARINA KATILMAYAN VEKİL ÖZÜRLERİNİ BİLDİRECEK-

Grup toplantısına katılmayan milletvekillerinin özürlerini Grup başkanvekillerine bildirmek ve bu durumu yazılı olarak teyid etmekle yükümlü olduğu ifade edilen yazıda şöyle denildi:

-“GRUP BAŞKANVEKİLLERİNİN OLURUNU ALMADAN TBMM BAŞKANLIĞINDAN İZİN İSTEYEMEZLER”-

“Milletvekilleri Grup başkanvekillerinin olurunu almadan TBMM Başkanlığından izin isteyemezler ve TBMM toplantı halinde iken özürlü olarak dahi olsa Ankara’dan ayrılmaları durumunda Grup başkanvekillerine bilgi verirler.

Belirtilen toplantıların her birine özürsüz olarak üst üste üç kez katılmayan üyeye, Grup Yönetim Kurulunca yazılı olarak uyarı yapılır ve bu uyarı gerektiğinde seçim çevresine duyurulmak üzere Merkez Yönetim Kuruluna bildirilir.

-TBMM GENEL KURULU’NDA SÖZ VE OY DİSİPLİNİ-

TBMM’deki görüşmelerde Grup Başkanı, Grup başkanvekilleri ve Grup Yönetim Kurulunca sözcülük görevi verilmiş olan milletvekilleri Grup adına söz alabilir.

-“YASA ÖNERİLERİ UYGUN BULUNMADAN BASINA AÇIKLANAMAZ”-

Yasa önerileri Grup Yönetim Kurulunun incelenmesinin ardından uygun bulunması durumunda TBMM Başkanlığına iletilir. Yasa önerileri uygun bulunmadan basına açıklanamaz.
Genel Kurul çalışmaları sırasında milletvekilleri Grup Başkanı ya da Grup Başkanvekillerinin uygun bulmadıkları önergeyi veremez.
Soru önergeleri Grup başkanvekillerine danışılmadan basına açıklanamaz.

-BASINLA İLİŞKİLER-

Grup çalışmalarının etkinliğinin arttırılması açısından söylem birliği oluşturulması son derece önemlidir. Bu nedenle basın faaliyetlerinin yetkili organların kararları ve ülke gündemi ile örtüşen bir planlama ile gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

-NÖBETÇİ GRUP BAŞKANVEKİLİNDEN İZİN-

Milletvekilleri, TBMM’de basın toplantısı düzenlemeden önce nöbetçi Grup Başkanvekiline basın toplantılarının içeriğini aktarır ve onayını alır. Ülke gündeminde önem taşıyan veya yetkili organlarda görüşülmemiş konularda söylem birliği sağlanması amacıyla zaman zaman milletvekillerine mesaj gönderilerek yazılı ve görsel medyaya açıklama yapmadan önce nöbetçi grup başkanvekilinden izin almaları istenebilir.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.