CHP istismar yasasına karşı meydanlarda

CHP istismar yasasına karşı meydanlarda
AKP'nin, "cinsel istismar" suçlarında mağdur ile failin evlenmesi durumunda cezanın ertelenmesini öngören teklifine tepkiler devam ediyor.
AKP'nin, "cinsel istismar" suçlarında mağdur ile failin evlenmesi durumunda cezanın ertelenmesini öngören teklifine tepkiler devam ediyor. Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan ve çoğunluğu kadınlardan oluşan CHP Esenyurt İlçe Örgütü, basın açıklaması gerçekleştirdi.



“İSTİSMARCILARI AKLAYAMAYACAKSINIZ”

Esenyurt Cumhuriyet Meydanında toplanan CHP Esenyurt İlçe Örgütü, "Tecavüz meşrulaştırılamaz", "Tecavüzü Aklayamazsınız", "Çocuk gelin olmaz", "Küçüğün rızası değil büyüğün istismarı" yazan döviz ve afişler taşıdı. Alkışlar ve sloganlar eşliğinde gerçekleşen protesto ve basın açıklamasına, Esenyurtlu vatandaşlar da destek verdi.


Basın bildirisini CHP Esenyurt İlçe Örgütü adına okuyan Gülperi Yağbasan, “17 Kasım 2016 Perşembe gecesi, TBMM Genel Kurulu’na AKP Milletvekillerinden Mehmet Muş, Halis Dalkılıç, İlyas Şeker, Ramazan Can, Hacı Bayram Türkoğlu ve Mücahit Durmuşoğlu tarafından son dakikada bir önerge sunuldu. Önerge 16 Kasım 2016 tarihine kadar çocuklara karşı işlenen cinsel istismar suçlarında failin mağdurla evlenmesi durumunda cezanın önce askıya alınması, zamanaşımından sonra da affedilmesini öngörüyor.


Bu önergeye ek olarak iktidar partisi, kadın örgütlerinin tüm itirazlarına rağmen şu anda TBMM’de tartışılan TCK madde 103’ün düzenlemesi ile de cinsel ilişkiye rıza yaşını 12’ye indirmek istiyor. 103. maddenin bu haliyle yasalaşması, şu anda görülmekte olan cinsel istismara ilişkin ceza davalarında yargılanan ve bundan sonra meydana gelecek istismar vakalarında yargılanacak olan çok sayıda istismarcının “çocuğun rızası vardı” diyerek cezadan kurtulması anlamına geliyor” dedi.


“SESİMİZE SES VERİN”

CHP Esenyurt İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Yağbasan, “Bu vahim yanlıştan dönülmesi için başta tüm kadınları, TBMM’deki tüm siyasi partileri, basın ve medya kuruluşlarını ve duyarlı tüm kamuoyunu; kadın ve çocukların mevcut yasal haklarını korumak için verilen mücadeleye destek olmaya, önergenin geri çekilmesine ve 103. maddenin, kadın ve çocuk hakları örgütleriyle birlikte, çocukları mağdur etmeyecek şekilde yeniden düzenlenmesine, torba yasanın tümünün oylanacağı TBMM oturumu öncesinde TCK 103. maddenin bu torbadan çıkartılması için sesimize ses vermeye çağırıyoruz” diye konuştu.

GÖKMEN: ASLA KABUL ETMEYECEĞİZ

Basın açıklamasının ardından Esenyurtlulara seslenen CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen ise, TBMM’nin aslolan millete karşı herhangi bir yasa yapamayacağını belirtti. Gökmen, sözlerini şöyle sürdürdü; “Hiç kimse çocuk istismarını meşrulaştıramaz. Bizler CHP örgütleri olarak sonuna kadar çocuklar, kadınlar ve ötekiler üzerindeki istismarları kabul etmeyecek, karşı duracağız”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.