CHP kapı kapı gezip, küskünleri de ikna edecek

CHP kapı kapı gezip, küskünleri de ikna edecek
CHP, İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararının ardından “ev ev gezerek” İmamoğlu’na oy isteyecek. Her kapıyı çalmayı planlayan CHP’nin öncelikli hedefi, sandığa gitmeyen seçmenler.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin yenilenmesi kararının ardından CHP yönetimi, 23 Haziran’daki seçim için yol haritasını belirledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na seçilen Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının iptal edilmesinin ardından başlayan yaklaşık bir buçuk aylık propaganda dönemini masaya yatıran parti yönetimi, sandığa gitmeyen seçmeni ikna ederek oyunu arttırmanın hesaplarını yapıyor.

 AKP’nin elinde tüm sandık dökümlerinin olması nedeniyle bu arayışta dezavantajlı durumda olan CHP, bunu mümkün olabilen sayıdaki seçmenle yüz yüze gelerek aşmaya çalışacak.

KOMİSYON KURULACAK
AKP’nin ülkeyi bir parti devletine dönüştürdüğüne dikkati çekecek ve bunu örnekleri ile halka anlatacak parti, İstanbul’da mahalle bazlı çalışmalar yapacak. Bu kapsamda oluşturulacak “il seçim komisyonu” hemşeri derneklerini, meslek odalarını, sendikaları ziyaret ederek halkla doğrudan temas kuracak, sandığa gitmeyen seçmeni bu yolla tespit etmeye çalışacak.

Milletvekillerinin büyük bir kısmını da bu süreçte İstanbul’da görevlendirecek parti yönetimi ayrıca 31 Mart’taki zaferin anahtarı olarak görülen, “demokratlar ittifakı”nı da sürdürecek. Bu kapsamda çeşitli siyasi partilerle İstanbul’da ortak çalışmalar yapılacak.

‘MİKRO’ ÇALIŞMA STRATEJİSİ
23 Haziran İstanbul seçimine “mikro çalışma stratejisi” ile hazırlanacaklarını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, “Küçük gruplar halinde mahalle mahalle, ev ev gezerek seçmene ulaşacağız. 31 Mart’ta sandığa gitmemiş seçmeni sandığa götürmek öncelikle hedefimiz olacak” dedi.

YSK kararı ile uğradıkları haksızlığı seçmene anlatacaklarını dile getiren Adıgüzel, “İtiraz sürecinde kolluk kuvvetini de kullanarak çalıştılar ancak gerçeğin üzerini örtemediler ve usulsüzlük bulamadılar. Buna karşın soyut gerekçelerle seçimleri iptal ettiler. Halk zaten bunu gördü. CHP kazandığı seçimleri bu güçle yeniden daha güçlü bir şekilde kazanacaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.