CHP'li Ali Şeker'den Banliyö hatları hakkında soru önergesi

CHP'li Ali Şeker'den Banliyö hatları hakkında soru önergesi
CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, banliyö hatlarını gezerek durumu inceledi. Bakırköy tren istasyonun içler acısı durumunu görüntüleyen Ali Şeker Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin'in yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi vererek konuyu TBMM gündem

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, banliyö hatlarını gezerek durumu inceledi. Bakırköy tren istasyonun içler acısı durumunu görüntüleyen Ali Şeker Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin'in yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi vererek konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Şeker, tren hatlarının altyapısının son iki yıldır yenileme bahanesiyle açıkta bırakılması nedeniyle bozulduğunu anlatarak, "İki yıldır yağan yağmur, kar hatların altındaki sıkıştırılmış ve oturmuş zemini de bozdu. Artık hat yenilenmek istendiğinde daha fazla maliyet ödenmek zorunda." dedi.

Milletvekili Ali Şeker sözlerini şöyle sürdürdü: "Avrupa yakası banliyö hattı Fatih, Bakırköy, Küçükçekmece, Avcılar halkının ulaşım ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılıyordu. Yıllardır E-5'de trafik adım adım gidiyorsa bunun sebebi banliyö hatlarının çalışmamasıdır. TCDD, dolayısıyla Ulaştırma Bakanlığı  bu bölgede yaşayan halkımızı özellikle de Bakırköy halkını oy alamadığı için cezalandırmaktadır. Buna son verilmeli, hatlar yenilenmeli halkımızın hizmetine sunulmalıdır."

Ali Seker Soru Önergesinde şu sorulara yer verdi:

- Söz konusu banliyö hatlarındaki son durum bugün itibariyle nedir? Projenin yüzde kaçı tamamlanabilmiştir?

- Proje zamanında tamamlanamamış olduğu açık olup, üzerinde ot ve endemik bitkilerin yetişmiş olduğu projenin devam etmesinin önündeki engeller nelerdir?

- Yüklenici firmanın süre uzatımı talebinde bulunduğu iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır?

- Projeyi alan yüklenici firmanın, süresi içinde görevini yerine getirememesi durumunda sözleşmeye dayalı olarak uygulanması gereken yaptırımlar ve cezai şartlar nelerdir?

- Yüklenici firmaya projenin devamı için yerli ortak dayatıldığı iddiaları doğru mudur?

- Marmaray’a entegrasyon için Bakanlığınızca koşulsuz olarak verebileceğiniz kesin bir tarih var mıdır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.