CHP'li Aygün: Seçmen listelerini yakın takipteyiz

CHP'li Aygün: Seçmen listelerini yakın takipteyiz
CHP seçmen kayıtlarının silinmesi ihbarları üzerine harekete geçti.
YSK’nin İstanbul seçiminin tekrarlanması kararından sonra seçmen kütüklerinde bazı yurttaşların yer almaması kafalarda soru işareti oluşturdu. Son olarak gazeteci Emin Çapa, Twitter’dan eşinin ve kendisinin seçmen kaydının silindiğini duyurdu.

 CHP İstanbul İl Hukuk Komisyonu Üyesi Doğuşcan Aydın Aygün, yapılması gerekenleri aktardı. Aygün, “Bazı yurttaşların YSK’de seçmen olarak görülmediği şeklinde geri dönüşler alıyoruz. Bununla ilgili başvuru dilekçeleri hazırladık. Yurttaşlar, seçmen listeleri açıklandıktan sonra muhakkak kontrol etsinler” diye konuştu.

 Son bir haftadır yurttaşlardan ikametgahlarının değişmiş ya da silinmiş olduğuna dair, YSK’de seçmen olarak görülmediği şeklinde bazı geri dönüşler alıyoruz” diyen Aygün, konuyla ilgili başvuru dilekçeleri hazırladıklarını söyledi. Aygün, “Bu dilekçelerin şu an geri dönüşlerini bekliyoruz. Zaten seçim takvimi başlıyor, o tarihten itibaren seçmen kayıtlarının dökümü gerçekleşecek. Oradan ilgililer seçmen olup olmadıklarını görecekler. Yurttaşların, eski seçmen listesi üzerinden kayıtları devam edecek” diye konuştu.

Aygün, seçmen listesine ilişkin yurttaşlardan, “İkametgahı silindiyse, Nüfus Müdürlüğü’ne yapacağı başvuruda şu tarihten itibaren şu adreste yaşıyorum, en son seçimde şurada oy kullandım, ikametgah bilgilerimi kontrol ettiğimde, adresim, tarafımca hiçbir talep olmadan silinmiş görünüyor. Buna dair işlemin hangi kurum ve hangi sicil numaralı memur tarafından yapıldığının tarafıma bildirilmesine, bildirilmezse ret kararının tarafıma bildirilmesine ve hali hazırda yaşadığım adresi, ekte sunacağım belgeler çerçevesinde ilgili adrese alınmasını talep ediyorum” şeklinde dilekçe yazıp imzalamalarını istedi. “Dilekçesinin altına tapu, kira sözleşmesi gibi bilgileri de aktarıp başvurmalarını ve gelecek kararı da bizimle paylaşmalarını istiyoruz” diyen Aygün, “Yurttaşlar, seçmen listeleri açıklandıktan sonra muhakkak kontrol etsinler” şeklinde konuştu.


KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ
Konuya ilişkin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da açıklamalarda bulundu. “Sevgili İstanbullular; seçmen listelerinde adımız görünmüyor diye kaygılanmakta haklısınız çünkü her şeyi yapabileceklerini biliyoruz” diyen Kaftancıoğlu, “Ancak rahat olun, aynen 31 Mart öncesinde olduğu gibi tüm detayların yakın takipçisiyiz. Bir kez daha oyunlarını bozarak oylarınıza sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.