CHP'li Şeker: Siyasetçinin görevi savaşı değil barışı savunmaktır

CHP'li Şeker: Siyasetçinin görevi savaşı değil barışı savunmaktır
CHP’nin bazı isimlerinden savaş karşıtı açıklamalar geldi. CHP Milletvekili Şeker, “Siyasetçinin görevi savaşı değil barışı savunmaktır” dedi.
Suriye’ye yönelik askeri operasyona izin veren tezkereye “evet” oyu kullanan CHP’nin bazı isimleri parti yönetiminden farklı açıklamalar yaptı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun “İçimiz yana yana evet diyeceğiz” dediği tezkere ve sınır ötesi operasyonla ilgili açıklamalarda bulunan bazı CHP’liler, “Diyalog kurulması gerekirdi. Savaşı desteklemiyoruz” diye konuştu.


 Atatürk’ün “Zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir” sözlerini hatırlatan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, “Ülkemizin ve partimizin kurucusunun görüşünü savunuyorum. Şu an savaşın kaçınılmaz olduğu bir dönemde değiliz. Eğer kaçınılmaz değilse bir tercih olarak savaşa karşı çıkıyorum. Bu hamlenin iç siyasete malzeme edildiğini görüyorum ve bu nedenle bunun karşısında yer alıyorum. Çatışma tercihi dışında diyalog seçeneğinin değerlendirilmesi gerekiyor” dedi.

SAVAŞ ÖLÜM DEMEK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal ise savaşa girmek yerine Suriye hükümeti ile iletişime geçilmesi gerektiğinin altını çizdi: “Savaş demek ağır bedeller, ölüm, sürgün demektir. Savaş, kimsenin başına gelmemeli. Nerede olursa olsun savaşa karşıyım. Böyle bir savaşla hiçbir toplum kalkınamaz.”

CHP Parti Meclisi üyesi ve eski milletvekili Erdal Aksünger de Suriye sınırına yönelik sorunların “Esat rejimi tanınmadıkça” süreceğini dile getirdi. 2010 yılından bu yana Suriye Hükümeti ile diyalogu savunduğunu belirten Aksünger, “Savaşa ve ölümlere karşıyım. Askerlerimizin aslen hangi amaçlar uğruna oraya götürüldükleri makul bir şekilde açıklanamadı. Orada yaşayan sivillerin ve askerlerimizin burunlarının kanamamasını istiyoruz” dedi. Aksünger, “Bizim bugün Suriye’ye girmemiz, ABD yönetiminin bir tuzağıdır. Trump’un tepki çeken açıklamalarının da bu tuzağın bir parçası 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.