CHP'li Tekin'den Maliye Bakanı'na mektup

CHP'li Tekin'den Maliye Bakanı'na mektup
"Lütfen, lüks harcama ile gerçek ihtiyaç sahipleri arasındaki farkın idrakine varın."
 CHP Genel Sekreter Gürsel Tekin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e mektup yazarak, “Lütfen, lüks harcama ile gerçek ihtiyaç sahipleri arasındaki farkın idrakine varın. Makam aracı, uçak, at çiftliği saltanatına gözünüz doysun artık. Doğrudan, milletten yana tercih kullanın” dedi.



Tekin, Maliye Bakanı Şimşek’e hitaben bir mektup yazdı. Şimşek’e “CHP’nin seçim beyannamesinin açıklandığı günden itibaren rutin hale getirdiğiniz yersiz, temelsiz açıklamalarınızı hayretle izliyorum” diyen Tekin, Şimşek’in “CHP, Türkiye’yi IMF’ye muhtaç edecek”, “Hazine batacak” şeklindeki açıklamalarına tepki gösterdi.

-“ÖVE ÖVE BİTİREMEDİĞİNİZ DERVİŞ, CHP İKTİDARINDA EKONOMİ YÖNETİMİNİ ÜSTLENECEK”

Yanlış politikalarla ülke ekonomisinde hasar yaratan ve IMF’ye avuç açan iktidarların tamamının AK Parti’nin rol modeli seçtiği politikacı ve liderler tarafından kurulduğunu belirten Tekin, “Bize gelince, haberdar edilmediğiniz inancıyla hatırlatayım, Türkiye'yi tarihinin en derin krizinden kurtaran Kemal Derviş ki yurt dışında piyasa profesyoneli olarak çalıştığınız günlerde öve öve bitiremediğiniz bir isimdir, CHP iktidarında ekonomi yönetimini üstlenecektir. Yine aynı günlerde Kemal Derviş'e mesai arkadaşlığı eden Faik Öztrak gibi değerli teknokrat ve siyasetçiler CHP saflarındadır. Çok daha önemlisi, CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Maliye Bakanlığı’ndaki görev süresi sizin üç katınızı bulur. Liderimiz, kendi ifadesiyle, bütçe hazırlamayı, vergi toplamayı, yerinde harcama yapmayı en iyi bilen 10 isimden birisidir” dedi.

-“EMEKLİYE KAYNAK SARAY HARCAMA KALEMİNDE SAKLI”-

Devlet bütçesinin ise politikalar toplamı olduğunu ifade eden Tekin, “Mesela bütçe kaynaklarını saray inşaatına ayırmak bir tercihtir, emekliye her bayramda bir maaş ikramiye vermek diğer bir tercih. Sizin tercihiniz bütçenizde açık seçik bellidir. Yine de saray için sizin açıkladığınız gibi milyarlar harcanmasaydı, o parayla her on emekliden birisine iki maaş ikramiye ödenebilirdi. Yani emekliye gerekli kaynak sizin bütçenizde bile var. Sadece maaş yerine saray harcama kaleminde saklı. Lütfen, lüks harcama ile gerçek ihtiyaç sahipleri arasındaki farkın idrakine varın. Makam aracı, uçak, at çiftliği saltanatına gözünüz doysun artık. Doğrudan, milletten yana tercih kullanın” dedi.

İktidarın yata ucuz, çiftçiye pahalı mazot sattığını ve CHP’nin de bu politikayı değiştireceğini belirten Tekin, Şimşek’e “Yanlışlık bunun neresinde? Dahası 1 lira 21 kuruşa mal edilen mazotu, vergilerle 4 liraya satıyorsunuz. Aradaki farkı havuza aktarıp, hortumla yandaşa dağıtıyorsunuz. CHP iktidarında o hortum kesilecek, o havuz kuruyacak. Olmaz mı, bal gibi olur. Yeter ki doğrudan, milletten yana politika uygulayın” diye seslendi.

-“13 YILLIK BORCUNUZU ÖDEMEYE GELİYORUZ”-

İktidarın bir kere bile enflasyon hedefini tutturamadığını, her defasında çalışanı, emekliyi ezdiğini ifade eden Tekin, “Biz sizin 13 yıllık borcunuzu ödemeye geliyoruz. Asgari ücretliye, emekliye insanca bir yaşam, yaşanacak bir Türkiye için hazırız. Çünkü tercih ve politikalarımız doğru, milletten yanadır” dedi.

Tekin, CHP’nin sosyal devleti yeniden kurmak için harcayacağı kaynağın toplamının da belli olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti.
“Dört yıllık iktidarımızın sonunda gelinecek noktada millete ödenecek borcun yekunu, cebinizdeki her 100 liranın sadece 2.5 lirasından fazla değildir. Sosyal demokrat bir iktidarda bu kadar fedakarlığa hazır olun derim.

İktidarınızın bu son günlerinde çalışmalarınızda daha dikkatli ve daha az partizan olmanız temennisi ile kolaylıklar dilerim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.