CHP'li vekillerden Keşan'da 'Hayır' çalışması

CHP'li vekillerden Keşan'da 'Hayır' çalışması
CHP milletvekilleri, Keşan İlçe Örgütü’nün organize ettiği “hayır” etkinliğinde buluştu.
Edirne Milletvekili Erdin Bircan, İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, CHP’li Çetin Çapan, ilçe ve belediye başkanlarının katıldığı ve halkın yoğun katılım gösterdiği toplantıda,​ referandumda ‘neye neden hayır’ verilmesi gerektiği anlatıldı.

CHP’Lİ BİRCAN: EDİRNE ‘HAYIR’DA BİRİNCİ OLACAK VE ÜLKEMİZDE DE HAYIR KAZANACAK

CHP Edine Milletvekili Erdin Bircan, evet’in ülke açısından büyük tehlikeler barındırdığını ifade edip şunları söyledi: “Bu teklif geçerse, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atadıklarının bunları FETÖ gibi, PKK gibi kandırmayacağını nereden bileceğiz? Üstelik atadığı bu yardımcılar da Cumhurbaşkanı gibi yargılanamayacağı için işledikleri suçlar da yanlarına kâr kalacak. Biz halkımızın sağduyusuna güveniyoruz. Göreceksiniz, Edirnemiz’de ‘hayır' birinci olacak ve ülkemizde de ‘hayır’ çıkacak” dedi.

CHP’Lİ ERDEM: “BU BİR BAŞKAN SEÇİMİ DEĞİL, REJİM DEĞİŞİKLİĞİ SEÇİMİ”

CHP’li Eren Erdem, bu seçimin başkan seçimi değil, rejim değişikliği seçimi olduğunu belirtip şu sözleri söyledi: “Bu seçim bir başkan seçimi değil. Seçimde evet denildiği takdirde Erdoğan başkan olmayacak. Bu seçim bir kişiye bu kadar yetki verilmesinin onaylanması veya onaylanmaması seçimidir. Erdoğan da hepimiz gibi fanidir. Hiç kimsenin garantisi yok. O gider, yarın başka biri gelir. Bu gitti diyelim ki bir FETÖ'cü geldi. Bu kadar yetkiyle neler yapar bunu düşünmek gerekiyor. Cem Uzan’ı hatırlarsınız, benim ona kişisel bir karşıtlığım yok ama o çok kısa sürede bir kampanya örgütleyerek yüzde 7’den fazla yakın bir oy aldığını hatırlarsınız. Kötü niyetli biri bir çalışma yapıp başkan olursa ne olacak?”


“HAYIR DEMEZSEK TÜM KUTSAL DEĞERLERİMİZ BUGÜN OLDUĞU GİBİ AYAKLAR ALTINA ALINACAK”

Seçim sürecinde camilerin seçim bürosu gibi kullanıldığını belirten CHP’li Erdem, “Cumhurbaşkanı ‘CHP camileri ahır yaptı’ diyor. Şu ana kadar hiçbir Ak Partiliden neden evet diyeceğini söyleyen olmadı. Yalan ve iftiralarla bu süreci geçiştirmeye çalışıyorlar. CHP camileri ahır yapmadı ama AKP, camileri siyasi parti ofislerine dönüştürdü. İslam’ın en büyük düşmanı Müslüman görünümlü münafıklardır. Başta Cumhurbaşkanı ibadethanelerimizin siyaset yapılan yerlere dönüşmesine neden olmuştur. Camileri ahır yaptığımızı iddia edenler hiçbir delil gösteremiyorlar ama biz AKP’nin camileri siyaset merkezine dönüştürdüğünü her gün gösteriyoruz. Camiye, kışlaya ve adliyeye siyaset sokulmaması için hayır dememiz gerekiyor. Aksi takdirde bütün kutsal değerlerimiz bugün olduğu gibi ayaklar altına alınmaya devam edecektir. Bizim derdimiz Cumhurbaşkanı veya kişiler değil, bu kadar yetkinin bir kişiye verilmesi. Kur’an’ı Kerim’de sadece peygamberimizin hatadan münezzeh olduğu belirtilir. Hatadan münezzeh olmayana bu kadar yetkinin verilmesi, İslam’a, insana, irfana, cumhuriyet değerlerine uygun düşmez.” dedi.


CHP’Lİ ÇAPAN: “BU REFERANDUM CUMHURİYETLE ONA KARŞI DURANLAR ARASINDA BİR YARIŞTIR”

Cumhuriyetin ev demokrasinin vazgeçilmez olduğunu ifade eden CHP’li Çetin Çapan yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimiz kolay kurulmadı. Bugün Cumhuriyet’in nimetlerinden faydalanıp Cumhuriyet düşmanlığı yapan insanlarla karşılaşıyoruz. Cumhuriyet için darbe diyen Esenyurt Belediye Başkanı gibi birçoğu bu süreçte Cumhuriyet’e kinini kustu. Bugün bu referandum oylaması bir parti seçimi değil, cumhuriyetle ona karşı duranlar arasında bir yarıştır. Biz Cumhuriyeti koruyacağız. Ülkemizi yeniden demokrasinin bahçesi haline getireceğiz.” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.