'CHP, MHP ve HDP birleşti bize saldırıyor'

'CHP, MHP ve HDP birleşti bize saldırıyor'
Başbakan Davutoğlu, Arnavutköy, Başakşehir, Esenyurt, Küçükçekmece ve Bağcılar'da konuştu.
BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, gün boyunca sürdürdüğü ilçe mitingleri kapsamında Arnavutköy, Başakşehir, Esenyurt, Küçükçekmece ve Bağcılar'da konuştu.
 
ARNAVUTKÖY'DE KONUŞTU

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, partisinin Arnavutköy ilçesinde düzenlediği mitingde konuştu. Davutoğlu, "Baktılar ki, 'Öldü, bitti' denilen Anadolu, hasta adam diye anılan 2002'de Türkiye ayağa kalkıyor, şimdi durdurmak istiyorlar" dedi.

Başbakan, "Filistin'de kardeşlerimiz Mescidi Aksa'da bu tekbir için ayağa kalktığında arkalarında biz vardık. Hiç baş eğildik mi? Hakkımızda neler yazıldı, nereler çizildi. Davos'ta 'One minute' diyen Cumhurbaşkanımız başı dimdik durduğunda neler söylendi, biz hiç boyun eğildik mi? Biz sizin emanetinize ihanet ettik mi? Gezi provokasyonları oldu zannettiler ki biz çekilir, bizim yolumuzda bir tereddüt olur. Hiç tereddüt ettik mi? Bize kapatma davası açtılar, hiç başımızı öne eğdik mi?" diye konuştu.

"BİZE BU KUMPASLAR TESİR ETTİ Mİ?"

Davutoğlu, kendilerine 17-25 Aralık kumpaslarının kurulduğunu belirterek, "Bize bu kumpaslar tesir etti mi?" dedi. Başbakan, şöyle devam etti:

"Biz bunlara boyun eğildik mi? Şimdi 7 Haziran'a gidiyoruz. Bir tarafta 13 yıldır millete, aşkla, sevdayla hizmet etmiş AK kadrolar var. Diğer tarafta da tek başına hiçbir iddiası olmayan ama arkadaki lobiler, Paralelciler tarafından bir araya getirilip, koalisyon rüyası kuran 3 parti var. Ben sordum 'Birinci parti olmazsanız istifa edecek misiniz?' diye.


Kılıçdaroğlu'nun sesi çıkamadı. Çünkü biliyor, birinci parti olamaz. Bahçeli, 'Oyum düşmez ise istifa etmem' dedi. O da biliyor, birinci parti olamaz. Demirtaş, 'Barajı aşmazsam suç da bende olursa o zaman' dedi. Bunların iktidar davası olmadığına göre, davaları ne? Davaları AK Parti'yi durdurmak. Yükselen Türkiye'yi durdurmak. Durdurabilirler mi? AK Parti'nin yürüyüşünü durdurabilirler mi? Durduramazlar. Allah şahit. Biz millete söz vermişiz, tarihe söz vermişiz, Allah'a söz vermişiz. Bu can, bu bedendeyken, bu nefesi alıp verirken, bir an dahi tereddüt etmedik, etmeyeceğiz."

Davutoğlu, Türkiye'yi engellemeye çalışanların, bir devin yürüyüşünü durdurmak istediklerini savunarak, "Baktılar ki öldü, bitti denilen Anadolu, hasta adam diye anılan 2002'de Türkiye ayağa kalkıyor. Şimdi durdurmak istiyorlar. Bizi durdurabilirler mi? Siz arkamızdayken yürüyüşümüzü engelleyebilirler mi? O zaman sıkı duracaksınız. Saflarımızla, omuz omuza, göğüs göğüse 7 Haziran'a gidiyoruz" diye konuştu.

BAŞAKŞEHİR'DE KONUŞTU

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, gün boyunca sürdürdüğü ilçe mitingleri kapsamında, akşam saatlerinde Başakşehir'de konuştu. Davutoğlu, "Türkiye'de bütün o yasakları bitiren AK Parti, Çözüm Süreci'ni inşallah başarıya ulaştıracak. Bu topraklarda kardeş kanı dökmek isteyenlere karşı; teröre, şiddete karşı dimdik ayakta duracağız" dedi. Davutoğlu, Erzurum'dan başlattıkları seçim kampanyası kapsamında, mitinglerde 78 milyon vatandaşın tek bir vücut ve tek bir yürek gibi olduğunu anlattığını söyledi. Diğer partilerin belli bölgelerde dolaştığını belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Birileri, 'Biz' dediğinde sadece Kürtleri, diğerleri 'Biz' dediğinde sadece Türkleri, İç Anadolu'yu, Batı'yı kastediyor. Biz, 'Biz' dediğimizde milletimizin tamamını kastediyoruz. Camiye girdiğimizde, aynı kıbleye yönelirken, sağımıza solumuza dönüp, hangi mezheptensin, hangi bölgedensin, hangi ırktansın, hangi aşirettensin diye soruyor muyuz? Bizim kıblemiz bir, bayrağımız bir, vatanımız bir, devletimiz bir, bizim milletimiz bir. Biz birliğe çağırıyoruz. Bizim ilk kıblemize, Kudüs'e, 'Yahudilerin kutsal mekanı' diyenler sizin huzurunuza çıkabilir mi? Demirtaş, 'Taksim, Kâbemizdir' dedi. Mescid-i Aksa'nın olduğu Kudüs'e 'Yahudilerin kutsal mekanı' dedi. Sonra da diyor ki, 'Biz Kürtleri temsil ediyoruz.' Allah aşkına Mescid-i Aksa'ya hürmet etmeyen biri Kürtleri temsil edebilir mi? Türkleri temsil edebilir mi? İster Türk olsun, ister Kürt; kim Mescid-i Aksa'ya hakaret ederse, kim Kudüs'e yönelik olarak 'Yahudilerin mekanı' derse, karşısında bizi bulur, Selahaddin Eyyübi'yi bulur."

"ÇÖZÜM SÜRECİ'Nİ İNŞALLAH BAŞARIYA ULAŞTIRACAĞIZ"


Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bu millet birdir, bütündür, aramıza nifak sokamazsınız diyecek miyiz? Gönülden gönüle köprüler kuracak mıyız? Türkiye'de bütün o yasakları bitiren AK Parti, Çözüm Süreci'ni inşallah başarıya ulaştıracak. Bu topraklarda kardeş kanı dökmek isteyenlere karşı, teröre, şiddete karşı dimdik ayakta duracağız. Buraya gelip barıştan demokrasiden bahseden Demirtaş, dün Doğu'da, Güneydoğu'da '7 Haziran'da barajı aşamazsak kan kusturacaklar' diyor. Bu ülkede artık kandan, gözyaşından bahsetmek ister miyiz? Kim kandan, gözyaşından bahsederse o bu millete ihanet etmiş olmaz mı? Ondan hesap sormak gerekmez mi? Biz bu topraklarda kan değil, muhabbet istiyoruz, bu topraklarda nefret değil, hikmet istiyoruz, şiddet değil, muhabbet, sevgi, aşk istiyoruz. İşte 7 Haziran bunun seçimi. Ya nefret üretenler kazanacak ya hikmetle konuşanlar ya şiddet isteyenler kazanacak ya muhabbet diliyle konuşanlar."

ESENYURT'TA KONUŞTU

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, partisinin Esenyurt Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde konuştu. Davutoğlu, "7 Haziran seçiminin anlamı bu. Ya onların istediği gibi 'Türkiye'nin doğusunun, batısının, ortasının partisi' diye ülke siyasetini bölecekler ya da AK Parti bütün Türkiye'yi birleştirmenin yanında mazlumlara elini uzatacak" dedi.
Davutoğlu, vatandaşlardan, 7 Haziran seçimlerinde mutlaka sandığa gitmelerini isteyerek, "7 Haziran'da sandık önünüzde. Bu meydanı doldurduğunuz gibi, bize gönlünüzü açtığınız gibi size emanetimiz, vasiyetimiz şu ki, inşallah 7 Haziran'da da fevç fevç sandıklara gidin. Gidecek miyiz? O güne kadar da bütün kardeşlerimize, dostlarımıza ahbaplarımıza, 'Gelin hep beraber sandığa gidelim' diyecek misiniz?" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye toplanmış, adına Esenyurt demişler. Karadenizliler, Doğu ve Güneydoğu Anadolular, Roman vatandaşlarımız, Sünniler, Aleviler, Türkler, Kürtler burada. Filistinliler, Bosna-Hersekliler burada. Emin olun şu manzara, AK Parti'yi en iyi anlatan manzara. Milli birliğin hamisi, garantisi kim? Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünün garantisi kim? Tek bir yürek miyiz? Bu tek yürek, Filistin, Saraybosna, Semerkant, Buhara, Somali, Arakan için atıyor mu? 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanı' diyen cahile bir ders verecek misiniz? 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanı, Taksim de bizim Kâbemiz' diyor. Bitlis'te, doğuda da dinden, Diyanet'ten, Medi ne vesikasından bahsediyor. Sen ne anlarsın Medine'den. Medine bizim ruhumuz. Kudüs bizim ruhumuz. Sen ne anlarsın Kudüs'ten. Demirtaş 'Ben Kürtleri temsil ediyorum' diyor. Selahaddin Eyyübi'nin ordusunda yürüyen Türkler, Kürtler, Araplar. Onların çocukları bunlara temsil görevi verir mi? Çanakkele'de Türkler, Kürtler omuz omuza İstanbul'u savundular. Şimdi meydanı bunlara bırakır mı?"

"CHP, MHP VE HDP BİRLEŞTİ, BİZE SALDIRIYOR"

CHP, MHP ve HDP'nin birleşerek kendilerine saldırdığını öne süren Davutoğlu, "7 Haziran seçiminin anlamı bu. Ya onların istediği gibi 'Türkiye'nin doğusunun, batısının, ortasının partisi' diye ülke siyasetini bölecekler ya da AK Parti bütün Türkiye'yi birleştirmenin yanında mazlumlara elini uzatacak" dedi. Ahmet Davutoğlu, 28 Şubat, başörtüsü ve katsayı zulmünü partilerinin bitirdiğini, OHAL'i ve DGM'leri kaldırdıklarını, herkesin anadilinde istediği gibi konuşmasını serbest bıraktıklarını vurguladı. Başbakan, birilerinin, "Bu kadar büyük güç Türkiye'ye doğru değil, Türkiye'nin gücünü biraz zayıflatalım" dediğini savunarak, "Türkiye'nin zayıflatılmasına izin verir misiniz? Koalisyon günlerine dönmemize izin verir misiniz? 3 parti ve onları destekleyen 3 illegal örgüt, Pensilvanya ve Kandil çetesi, DHKP/C. Bunların hepsi bir araya gelsin, AK Parti'yi iktidardan etsin. 6 değil, 66'sı bir araya gelse bizi milletten ayırabilir mi?" dedi.

Davutoğlu, "İnşallah Esenyurt bütün metro hatlarının buluştuğu bir ilçe olacak. Halkalı'dan TÜYAP'a kadar gidecek olan hat Esenyurt'tan geçecek. Aynı şekilde, Sefaköy-Avcılar ile TÜYAP'a gidecek olan hat da buradan geçecek. Cumhurbaşkanımıza da, Türkiye'ye ve İstanbul'a yaptığı hizmetler için buradan selam edelim" dedi. Başbakan Davutoğlu, akşam ezanı okunurken konuşmasına bir süre ara verdi.

KÜÇÜKÇEKMECE'DE KONUŞTU

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, partisinin Küçükçekmece'de düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, "Bütün partiler konuşuyor. Bizim dışımızda 'Ben tek başıma iktidar olurum' diyen parti var mı?" dedi. Davutoğlu, "Bütün Türkiye'yi birleştirdiğimiz için 13 yıldır iktidarız" diye konuştu. Davutoğlu, HDP'nin Doğu ve Güneydoğu'da baskıyla seçmenin iradesine ipotek koymak istediğini savunarak, "Buna izin verecek misiniz?" diye sordu. Başbakan, şöyle devam etti:
"7 Haziran'da bir kader seçimi var. Ya birleştiren, kaynaştıran, milleti tek yürek haline getiren AK Parti devam edecek ya da onların parçalayıcı siyaseti, Türkiye'yi, ülkeyi parçalayacak. Siz ülkenin etnik ve mezhebi kimliklere bölünmesine izin verir misiniz? Bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya, milli birliği, milli iradeyi ve insan onurunu korumaya, her gönüle girmeye, her haneye bereket götürmeye, kudretli ve şefkatli yeni Türkiye'yi kurmak için gece gündüz çalışmaya, Allah tarih ve millet önünde söz veririz. Söz veririz. Yeni bir destan yazacak mıyız? Bu hainlere, tuzak kuranlara hadlerini bildirmeye söz veriyor muyuz?"

"GEZİ VANDALLARI..."

"Gezi vandalları var ya hani '12 ağaç yer değiştirdi' diye problem çıkartanlar, duysunlar onlar. Atatürk Havalimanı'nın büyük kısmını da yeşil alan yapacağız. Burada Küçükçekmece'de Marmara Üniversitesi'ne tahsis edilen alanla ilgili çalışmalar sürüyor. Küçükçekmece 70'li, 80'li yıllarda kötü şehirleşme örneklerini değiştiriyor. Artık yeni bir Küçükçekmece, yeni bir İstanbul, yeni bir Türkiye var. Yeni Türkiye'ye var mısınız? Allah'ın izniyle kim ne tuzak kurarsa kursun biz yeni Türkiye yolunda kararlı şekilde devam edeceğiz. 7 Haziran'da destan yazıyor muyuz? Küçükçekmece birinci oluyor mu? Birinci olmaya aday mısınız? İnşallah İstanbul'da yüzde 50'yi geçecek miyiz? Tarihi bir rekor kıracak mıyız? Söz mü? Küçükçekmece'nin sözü bize yeter. Notere sormayız, söz verene inanırız. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin, Allah bu albayrağın gölgesinde edebiyen hür yaşamayı nasip etsin, Allah 7 Haziran'da yeni bir fetih, yeni bir zafer yazmayı bize nasip etsin." Davutoğlu, "Bütün partiler konuşuyor. Bizim dışımızda 'Ben tek başıma iktidar olurum' diyen parti var mı? Bütün Türkiye'yi birleştirdiğimiz için 13 yıldır iktidarız" diye konuştu.

BAĞCILAR'DA KONUŞTU

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, sabah saatlerinde başladığı miting maratonunu Bağcılar'da noktaladı. Saat 21.00'de başlaması planlanan miting 2 saat geç başladığı için, Davutoğlu, sözlerine, "Bizi aşkla, bizi sevdayla bekleyen Bağcılar, sana selam olsun. hakkınızı helal edin, sizi beklettik" diye seslendi. Başbakan, "Bugün burasını terk etmediğiniz gibi, 7 Haziran'da da sandığı terk etmeyeceksiniz, değil mi? Sizler adamsınız, adam gibi adamsınız" dedi.

Türkiye'nin Cumhuriyet dönemindeki en büyük hamleleri son 12-13 yılda yaptığını belirten Davutoğlu, "Milli irade emanetini hiç terk ettik mi? Bize muhtıra verdiler, partimizi kapatmak istediler. Şimdi ise şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri kendi tankımızla vatan nöbetinde" dedi. Türkiye'de vesayet rejiminin son bulduğunu belirten Davutoğlu, "Şimdi paralel çeteler çıktı, onlar vesayet istiyor" diye konuştu. Bağcılar'dan 5 metro hattının geçtiğini vurgulayan Davutoğlu, "Bağcılar gönülleri de birbirine bağlıyor. Ne hizmet istiyorsanız, hepsi sizin emrinizde olacak" dedi.

Başbakan Davutoğlu, "Rahmetli Menderes'in önünü kestiler, Erbakan hocamızın önünü kestiler, Özal'ın önünü kestiler. Ama AK Parti'nin önünü, Recep Tayyip Erdoğan'ın, bizim önümüzü kesemediler, kesemeyecekler. Çünkü Türkiye ancak demokrasiyle yükselir" dedi. "Üçü birden gelse, bizi 1 santim oynatabilir mi? Üç değil 33 olsalar, bir sonuç değişir mi?" diyen Davutoğlu, "7 Haziran'da destan yazıyor muyuz?" diye sordu. Davutoğlu, "Biz bir milletiz, bir devletiz, tek vatanız diyeceğiz, tek bayrağız diyeceğiz. Bizi millet olarak hiç kimse bozamaz. Bayrağımıza kimse alternatif çıkaramaz. Vatanımızı kimse bölemez" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.