CHP'nin bazı adayları yeniden oylanabilir

CHP'nin bazı adayları yeniden oylanabilir
CHP içinde yeterli oyu alamadığı için geri çekilen bazı adayların gelecek PM’deki aday listesinde tekrar yer alacağı belirtiliyor.
CHP’de gelecek Parti Meclisi (PM) toplantısında geri kalan adayların tamamının belirlenmesi hedeflenirken, bazı üyelerin salt çoğunluğu taşımadığı gerekçesiyle itiraz ettiği Kadıköy adayının da tekrar oylanmasının gündemde olduğu belirtiliyor.

Cumhuriyet gazetesinden Mahmut Lıcalı'nın haberine göre CHP içinde yeterli oyu alamadığı için geri çekilen bazı adayların gelecek PM’deki aday listesinde tekrar yer alacağı belirtiliyor. Bu kapsamda İstanbul’un Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve İzmir Bayraklı Belediye başkan adayı Cevat Durak’ın tekrar PM’ye getirileceği kaydediliyor.


Son PM toplantısında geri çekilen İstanbul’un ilçelerinden Şişli ve Silivri, İzmir’in ilçelerinden Buca ve Bayraklı adayları tekrar ele alınacak. PM’de geri çekilen Muğla’nın Bodrum ve Antalya’nın Akseki ilçelerinin de gündeme geleceği ifade ediliyor. Geri çekilen ilçelerin yanı sıra İstanbul’un Beyoğlu, Küçükçekmece, Maltepe adaylarının da belirlenmesi bekleniyor.

Kadıköy’de tekrar eğilimi
Son PM toplantısında Kadıköy adayının 29 ret, 1 çekimser oya karşın 30 oyla kabul edilmesiyle ilgili bazı üyelerin PM Çalışma Yönetmeliği kapsamında itirazları bulunuyordu. PM’deki bazı üyelerle ilgili yönetmelikteki “Kararlar aksi bir kural yoksa toplantıya katılanların salt çoğunluğu ile alınır” hükmü kapsamında Kadıköy adayının aldığı 30 oyun 60 kişinin bulunduğu PM’de salt çoğunluk olmadığını, salt çoğunluğun 31 oy olduğunu dile getiriyor. CHP’de bu konuda farklı görüşler dile getirilirken, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun tartışmaları sonlandırmak için gelecek PM toplantısında Kadıköy adayını tekrar oylamaya sunma eğiliminde olduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.