'CHP'nin oy oranı yüzde 30.9'

'CHP'nin oy oranı yüzde 30.9'
Yarkadaş: "AKP ve MHP iktidarı eridikçe CHP yükselişe geçiyor. İktidar olmaya her zamankinden daha yakınız."
CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP'nin doğru ittifaklar kurması halinde, yapılacak ilk genel seçimde hem Cumhurbaşkanlığı hem de parlamento seçimlerini kazanacağını söyledi.

CHP Alanya İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği "Geçmişten Geleceğe Altı Ok" adlı söyleşide konuşan CHP'li Yarkadaş, yaklaşık 300 kişiye seslendi. Müge Gezginci'nin sunumuyla başlatan Alanya Kültür Merkezi'ndeki söyleşiye CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ  ve İYİ PARTİ İlçe Başkanı Yücel Apaydın'ın yanı sıra  her iki partinin  yöneticileri de katıldı. 


"CHP TÜRKİYE'NİN GELECEĞİDİR"

CHP'nin 100 yıla varan tarihinin yanı sıra, partinin amblemi ALTI OK'un hikayesini de anlatan Yarkadaş, "Bu okların her biri, bizi geçmişten geleceğe taşıyor. CHP Türkiye'nin hem geçmişi hem de geleceğidir" dedi.

"ŞİMDİ SIRA İKTİDAR OLMAKTA"
Güncel siyasete ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Yarkadaş, "Son yerel seçimlerde, Ankara, İstanbul, Adana ve Mersin'i de kazanmamız, halkımızın umutlarını yeniden yeşertti. Şimdi bu umudu genel iktidarı da alarak taçlandırmalı ve Türkiye'yi sosyal demokrat bir yönetime kavuştırmalıyız" ifadesini kullandı.



 
OY ORANINI AÇIKLADI

Yarkadaş, Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi'nin (AKAM) yaptığı son çalışmaya göre, CHP'nin oylarının yüzde 30.9 oranına çıktığını söyledi. CHP'li eski vekil, "Bu oran, Ecevit'in 1977 'deki tarihi zaferini yinelemeye ve iktidar olmaya çok yakın olduğumuzu gösteriyor. Yeter ki; hata yapmayalım... Yeter ki; ittifak politikamızı doğru kuralım" diye konuştu. 

EREN ERDEM İÇİN İMZA TÖRENİ
Yarkadaş, söyleşinin ardından Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP PM Üyesi Eren Erdem'in "Adalet Manifestosu" adlı kitabını da imzaladı. Uzun bir kuyruğun oluştuğu imza töreni yaklaşık iki saat sürdü.



GAZİPAŞA'YA DA GİTTİ
CHP'li Yarkadaş, Alanya'nın ardından Gazipaşa'ya geçti. CHP Gazipaşa'nın 96. Yıl kutlama etkinliklerine katılan Yarkadaş, Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ ve Gündoğmuş İlçe Başkanı Şakir Özdemir ile de kente ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.