CHP slogan değiştirdi

CHP slogan değiştirdi
CHP, başkanlık sistemine karşı kampanyada kullanacağı sloganını, “Türkiye hepimizin” şeklinde değiştirdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilkini önceki gün Adana’da yaptığı ve devamı beklenen mitinglerin ana sloganı olarak bir süre önce kullanılmaya başlanan “Türkiye’yi böldürtmeyeceğiz” ifadesi, “Türkiye hepimizin” olarak değiştirildi. “Türkiye’yi böldürtmeyeceğiz” sloganından yeterince kucaklayıcı olmadığı ve reaksiyon içerdiği için vazgeçildiği öğrenildi.
Başkanlık yetkileriyle donatılmış Cumhurbaşkanlığı sistemini öngören Anayasa değişikliği teklifine yönelik karşı kampanyasını önceki gün Adana Uğur Mumcu Meydanı’nda başlatan CHP; ilk etapta açıkladığı “Türkiye’yi Böldürtmeyeceğiz” ana sloganından da geri adım attı. Sahnede “Türkiye hepimizin” sloganı yer alırken, Kılıçdaroğlu da konuşmasında sık sık bu ifadeyi kullandı.
Doğu’dan da tepki
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl koordinasyonunda geçtiğimiz hafta farklı kentlerde saha çalışması yapan CHP heyetleri de, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da bu sloganın tepki çektiğini rapor etti. Milliyet’in aldığı bilgilere göre Diyarbakır, Hakkari ve Van’daki saha çalışmalarında sivil toplum kuruluşu temsilcileri, “Türkiye’yi böldürtmeyeceğiz” sloganının bölgede Kürtlere karşı bir sloganmış gibi anlaşıldığını, oysa Kürtlerin “bölünme”yi talep etmediğine dikkati çekerek, sloganın revize edilmesini talep etti.

MHP tabanına mesaj
Kılıçdaroğlu’nun mitinglerine MHP tabanının kuvvetli olduğu Adana’dan başlaması da dikkati çekti. Kılıçdaroğlu’nun olası referandum sürecinde de daha çok MHP tabanına yönelik söylemler tercih edeceği, MHP’nin güçlü olduğu kentlere özel önem vermesinin beklendiği ifade ediliyor. Önceki gün Adana’daki konuşmasında alanda bulunan ülkücülere de atıf yapan Kılıçdaroğlu’nu izlemeye gelenler arasında çok sayıda 15 Temmuz mağdurunun da bulunduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.