CHP ve HDP'den 'işkence' için ortak çağrı

CHP ve HDP'den 'işkence' için ortak çağrı
CHP'li vekiller cezaevlerindeki işkence iddialarının incelenmesi çağrısında bulundu. Çağrıya HDP'li komisyon üyeleri de destek verdi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun CHP'li üyeleri, cezaevlerindeki işkence ve kötü muamele iddialarının araştırılması için komisyonu göreve çağırdı. Çağrıya HDP'li üyeler de destek verdi.


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, İzmir Milletvekili Zeynep Altıok ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun cezaevlerindeki işkence ve kötü muamele iddialarını araştırması için çağrı yaptı.

Komisyon başkanlığına çağrıda bulunan heyet, daha önce komisyona yaptıkları çağrıya ilişkin olarak, "Bazı malum çevrecelerce FETÖ'ye destek olarak lanse edilmiştir. Bu hedef göstermeler tümüyle bir yalan kampanyasından ibaret olmakla birlikte, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun çalışmasını engellemek amacını da taşımaktadır" dedi.

"İşkence iddialarının böylesine yoğunlaştığı bir dönemde komisyonların çalışmaması kabul edilemez" denilen açıklamada, "Cezaevlerinde ve emniyet birimlerinde yaşandığı iddia edilen işkence ve kötü muamele iddialarını araştırmak amacıyla harekete geçilmesi, heyetler oluşturarak ivedilikle şikayetlerin geldiği yerlerde incelemelerde bulunulması ve gerçeklerin ortaya çıkarılması hususunda Komisyon Başkanlığının acil olarak gereğini yapmasını talep ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

HDP'Lİ ÜYELER DE İMZA VERDİ

Komisyonun HDP'li üyeleri Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ve Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan'ın da imza verdiği çağrı metninde komisyonun 6 Ekim Perşembe günü saat 11.00'de toplanması talep edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.