CHP’DE ÇALIŞMA YAŞAMININ SESİ VAR

CHP’DE ÇALIŞMA YAŞAMININ SESİ VAR
CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Avukat Özlem Durdağı, ezilenlerin sesinin daha gür çıkacağı yarınlara köprü olmak istediğini söylüyor…

DİSK Tekstil İşçileri Sendikası adına yürüttüğü hukuki mücadelelerle emek dünyasına önemli katkılarda bulunan Avukat Özlem Durdağı, CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı olarak listede yer aldı. Adaylığının sorumluluk aldığı görevlerin dışa vurumu olduğunu söyleyen CHP’li Durdağı, partisinin iktidarında işçi ve emekçinin sorunlarına derinlemesine katkı sunulacağına inandığını söylüyor.

KADER ORTAKLIĞIMIZ VAR”


Toplumsal olaylara karşı duyarlılık geliştirmesinin kişisel yapısından kaynaklandığını belirten CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Avukat Özlem Durdağı, “Kişisel yapım gereğince hep toplumsal sorunların içerisinde yer aldım. Çoğu zaman taşın altına elimi koyma noktasında kararlılıkla durdum. İnsanların yaşamını yaşadığı koşullar şekillendiriyor. Benim yaşamımı da birçok yurttaşımız gibi ekonomik nedenlerle memleketten göç ve aynı nedenlerle göç edenlerin kader ortaklığı belirliyor. Sorumluluk aldığım görevler ve bu yolculukta heybemize kattıklarımızın dışa vurumudur adaylığım” dedi.

OFİSİM ADETA İNSAN LABORATUARI”


15 yıl önce başlayan avukatlık hayatında her bir insanın bir öyküsü olduğunu ve her dosyanın bir hayat anlamına geldiğini gördüğünü, hak ve emek mücadelesinin emekçi lehine sonuçlanması için çaba sarf ettiğini söyleyen CHP’li Özlem Durdağı, “2000 yılında fiilen başlayan avukatlık hayatım halen devam etmektedir. Bu süreçte her bir insan bir öykü her dosya ve dava bir insan laboratuarına dönüştürdü ofisimi. Çok dinledim, çok öğrendim yaşamlardan. Karnın da bebeği ile iş kazasında eşini kaybeden müvekkillerim vardır.Meslek hayatımda en çok kendimi tanımladığım dönem, Disk Tekstil İşçileri Sendikası avukatlığı sürecim olmuştur. Burada bireysel iş hukuku alanında öğrendiklerimi toplu iş davaları ile güçlendirdim. Ve çalışma yaşamına daha kapsamlı bakmayı ve kolektif iş hukukuna ait çok şey deneyimledim. Sendikalar, toplu sözleşmeler, işçiler, iş kazaları, toplu sözleşme masalarındaki mücadele, sendikalar ve toplu sözleşme yasasında var olan mevzuat ve bu mevzuattaki tıkanmalar, taşeron sistem bu husustaki verdiğim yoğun alan mücadelesi yaşamımda önemli bir yer tuttu. Uluslararası Sendikalar ve Uluslararası Çalışma Örgütü Standartları konusunda derinlemesine çalışmalarım oldu. Ören Abdullah Baştürk tesislerinde düzenlenen Disk Tekstil İşçilerine yönelik olarak verilen eğitimlerde ‘ulusal ve uluslararası düzlemde işçi temsilciliği konulu eğitimi verdim. Uluslararası sendikalar (ETUF/TCL) EUROPEAN TRADE UNİON (ITGLWF) İnternational Tektile ve İnternational Labour Organization (İLO)ile ilgili çalışmalarım olmuştur. Hukuki sorumluluk üstlendiğim ve imzamın bulunduğu en önemli toplu sözleşmelerden birisi Adana’da kurulu Bossa Fabrikalarının da içinde olduğu Tekstil İşverenleri Sendikası ile imzalanmış XXII. dönem grup toplu iş sözleşmesidir” diye konuştu.

CHP ADINA ALAN ÇALIŞMALARINA İMZA ATTIM”

CHP adına yaptığı çalışmaları da anlatan Avukat Özlem Durdağı, parti okullarının olmadığı dönemlerde hukukçu kimliğiyle sandık güvenliği eğitmenleri arasında yer aldığını ifade etti. Durdağı, “CHP Esenyurt İlçe Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı ve Eğitim Sekreterliği görevlerinde bulundum. Mahalle mahalle üyelerin temel siyasi eğitimi ve sandık güvenliği eğitimlerinde aktif görev aldım. İlçe bazında sandık güvenliği eğitimlerini bizzat anlattım. O dönemlerde parti okulları yoktu. Hukukçu olarak bizler anlatıyorduk.


Kritik seçim gecelerinde Esenyurt İlçe Seçim Kurulu’nda CHP’yi temsile hukukçu kimliğimle resmi kurul görevlisi olarak görev aldım. Son olarak Esenyurt’ta mühürlerin çalındığı yerel seçimlerde İlçe Hukuk Komisyonunda CHP’yi temsil ettim. Günlerce sabahlanan olaylı süreci hukuksal açıdan yönettim. İlçe seçim kurulunda sandıklarla sabahladığım gecelerde sandık güvenliğinden kaynaklanan eksiklikleri gördüm. Seçim sonrasında oluşan yönetime girerek Eğitim Sekreterliği görevini üstlendim. İlçe Örgütümüz 20 mahallede hassas bir sandık güvenliği eğitimi verdi, süreçle hassasiyetle ilgilendim. Bu alanda sahada seçim kurullarında ve mevzuatta olan süreçlere hakim oldum” dedi.

SİYASETTE DE MAĞDURUN YANINDA OLACAĞIM”


Siyasetten beklentisini de “mağdurun yanında olma felsefesinin hayata geçmesi” olarak açıklayan CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Avukat Özlem Durdağı, sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı; “Siyasette vurgulamak istediğim noktalar biraz önce belirttiğim gibi sınıfsal bir yoğruluşla gelişen bilimcimde ve hayata baktığım penceremde; insan hakları, demokrasi, sosyal devlet, sanat ve yine uzmanlık alanım çalışma yaşamı, ezilenin ve mağdurun yanında olma felsefemin hayata geçmesidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.