CHP’DE İLK ADAY AV.YAMAN

CHP’DE İLK ADAY AV.YAMAN
Genel seçimlerde Milletvekilliğine adaylığını açıklayan ilk isim Av. Hayri Yaman oldu. Uzun süredir aktif siyaset yapan Yaman, adaylığını Kemal Bozan Kültür Merkezindeki toplantı ile kamuoyuna duyurdu.
 2015’de yapılacak olan genel seçimlerde Milletvekilliğine adaylığını açıklayan ilk isim Av. Hayri Yaman oldu. Avcılarda uzun süredir aktif siyaset yapan Yaman, CHP’den milletvekilliğine aday olduğunu Kemal Bozan Kültür Merkezinde düzenlediği kokteyli bir toplantı ile kamuoyuna duyurdu. CHP’de milletvekili adaylığını ilk açıklayan isim Av. Hayri Yaman oldu.  25 dönem Milletvekili aday adaylığını açıklayan Yaman, “ 13 ilçede arı gibi çalışmak için ilk adımı attım” dedi.   

Avcılar Kemal Bozan Kültür Merkezinde görkemli bir kokteyl ile Milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan Av. Hayri Yaman’ı  İlçe Yöneticileri, Meclis Üyeleri,  STK’lar ve Partilileri yalnız bırakmadı.

Aday adaylığı toplantısında konuşma yapan Av. Hayri Yaman; “ Bugün bildiğimiz gibi ülkemizin en büyük bayramı Cumhuriyet bayramı.  Hepimize kutlu olsun.  AKP iktidarı önümüzdeki yaşanacak kriz dönemi için bu seçimleri öne almaya çalışacaktır. Biz bu bilinçle bugünden adaylığımızı açıklayarak İstanbul 3. Bölgede bulunan 13 İlçede arı gibi çalışmak için ilk adımımızı atmış bulunuyoruz.  Bu adıma tanıklık ettiğiniz için sizleri kutluyorum” dedi.  

BİZLER EMEĞİN VE VATANIN SAVUNUCULARIYIZ

AK Parti hükümetinden kurtulmak için “gelin canlar bir olalım” çağrısında bulunan Yaman; “Emperyalizm Taşeronu, insanlık Filozoflukların düşmanı, yalan dolan ve yağmanın baş mimarı AKP'den ülkemizi kurtarmak için sağ - sol ayrımı yapmadan bütün yurttaşlarımızı omuz, omuza mücadeleye davet ediyorum.  Bizler insan haklarının, emeğin ve vatanımızın savunucularıyız.  Bu mücadele tüm  toplumu birleştirmek, çareyi çözümü toplumun geniş kesimlerine ulaştırmak içindir.  Gelin Canlar bir olalım diyoruz.  Birimiz hepimiz için, hepimiz birimiz için anlayışı ile yola çıktık. 12 yıldır iktidar da bulunan AKP ülkemizi yağmalamakta.  Ülkemizi emperyalizmin taşeronu haline getirmiş ve ülkemizde milyonlarca insanı mağdur etmiştir” dedi.

BİZDE ÖTEKİLEŞTİRME YOK, BÜTÜNLEŞTİRME VAR

Milletvekili aday adaylığını açıklayarak, Avcılar’da seçim startını veren Av. Hayri Yaman; “ 3. Bölgenin 13 ilçesinde de en kısa zamanda çalışmalara başlayacağını söyledi. Yapacağı çalışmalar hakkında da bilgi veren Yaman; “  Bu ilçelerimize ekip arkadaşlarımız ile birlikte cadde cadde,  sokak sokak  inerek yurttaşlarımızı kucaklayacağız.  Bizde ötekileştirme yok, bütünleştirme var. Hiç bir ayrımcılık yapmayarak emeğin, özgürlüklerin,  insan haklarının ve demokrasinin savunucularıyız biz” dedi. 

TBMM’ NE GİDERSEM, İLK İŞİM TAŞERON UYGULAMASINI KALDIRMAK OLACAK

Madenlerde yaşanan facialara da değinen Yaman; “  Bütün işçilerimiz maalesef göçük altında kaldılar. Uygulama, özelleştirme, taşeronlaşma ile  birlikte katliamların önünü açıyorlar. Her gün Türkiye'de işçi kardeşlerimiz iş kazaları ile Canlarını vermektedirler. Bizler CHP'liyiz. Bizler yurttaşlarımızın güvenliğinden de sorumlu olacağız. Taşeron uygulamasını ülkemiz ‘den mutlaka kaldırmak gerekiyor.  Bizleri meclise yollarsanız yapacağımız en önemli faaliyetlerden birisi taşeron uygulamasını ortadan kaldırmak olacaktır. Devlet madenleri bizzat kendisi işletmelidir” dedi.

HAYRİ YAMAN KİMDİR?

Yıllardır Avcılar'da aktif siyaset yapan ve çalışmaları ile herkesin takdirini kazanan Av.Hayri Yaman,  Avcılar’da çalışkan kişiliği ile tanınıyor.  Birçok STK'da aktif görev alan Yaman,  Avcılar'da CHP'nin birçok çalışmalarında ve projelerinde aktif rol üstlenerek, ismi hep ön sıralarda oldu.  İçindeki hizmet aşkı ve Cumhuriyet sevgisi ile bu kez CHP'nin İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday adayı olan Av. Hayri Yaman, 1964'de Tunceli Bülümür doğulu.  Eğitiminin büyük bölümünü İstanbul’da tamamladı.  Evli ve iki çocuk babası olan Yaman, 25 yıldır serbest Avukatlık yapmaktadır.  Çok uzun yıllar Avcılar'da ikamet ediyor.  O Avcılar'ı Avcılar onu tanıyor.

HABER/ YAKUP TEZCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.