CHP'de Kadın Koları Genel Başkanlığına adaylığını ilk açıklayan Hilal Dokuzcan Oldu

CHP'de Kadın Koları Genel Başkanlığına adaylığını ilk açıklayan Hilal Dokuzcan Oldu
Hilal Dokuzcan Kadın Kolları Genel Başkanlığına aday olduğunu İlk kez Gazetemiz Haberdara açıkladı.

Hilal Dokuzcan Açıklamasını kadının özgürlüğü üzerine kurarak şunları dedi; Umudu, İnancı ve Güveni Örgütleyeceğiz.

Dokuzcan, devamla; Söyleyecek sözü olan her kadın dünyayı değiştirme gücüne sahiptir.

Geldiğimiz nokta itibarıyla, gerek ülkemiz gerekse dünya yeni bir döneme girmiş bulunuyor. Tarihsel ve kültürel mirasımızın yapısından kaynaklanın sancıları yaşıyoruz. İnsanlık hem kendisiyle hem de doğayla dengesini bozmuş durumda. Dengenin bozulduğu yerde sorun vardır.

Herkesin;  Ayrımcılıktan, Yoksulluktan,Yoksunluktan, Çevresel bozulmadan, güvenli olmayan ortamlardan kurtulma hakkı vardır.

CHP Kadın Örgütü;
Çağdaş değerlerle donanmış, Sol ve Sosyal demokrat değerleri özümseyen, Öngörülü, Görev bilincine sahip, Herkes için CHP diyen kadrolarıyla bunları gerçekleştirecektir.

Bu noktada yeni bakış açılarına ve bu anlayışla oluşturulacak politikalara ihtiyaç duyulmaktadır. Oluşturulacak Kadın politikaları ve güçlü kadın örgütü geleceğin siyasetini şekillendirme olanağına sahiptir.

Önemli olan bizim gerçekten çözme becerisi olan bir perspektif ve iradeye sahip olabilmemizdir. Türkan Saylan’ın “umutsuz olmaya yoruldum demeye hiç kimsenin hakkı yoktur. “Bugünü kurtarmak adına değil yarınları kurmak adına mücadele etmeliyiz” sözü hedefimizi çok net belirlemektedir.

Kadınların siyasal çözümler geliştirebilme ve önerdiği politikaları öncelikle benimsetebilme ve uygulayabilme başarısı yaşadığımız birçok sorunun aşılmasında başlangıç noktasını oluşturabilir. Kadın sorunlarının politikleşmesi ve bunun kadın seçmenle buluşması oldukça önemlidir.

2011 genel seçimleri bir kez daha göstermiştir ki kadınlar olmadan seçimi kazanmak kadınlar olmadan seçim çalışması yapmak mümkün değildir. 2014 yerel, 2015 genel seçimlerine giderken, en önemli dinamik güç olan kadınlarımızın; daha etkin ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak önemli bir görev olarak karşımızda durmaktadır.

Eşit Temsil Eşit Katılım (ETEK) yolunda kadın erkek birlikte yürüyebilmek, birlikte üretilmek, farklı bir enerji güçlü bir sinerji ile ilçe, mahalle hatta sokak bazında yerel politikalar oluşturmak, kadın örgütümüze ciddi bir destek sağlayacaktır.

Sonuç olarak yeni bir anlayışın yol göstericiliğine ihtiyacımız var. Türkiye de iktidarı hedeflemiş, çözüm odaklı çalışan, fikirler ve ilkeler üzerinden bakan, kısır çatışmalara girmeyen, sevgi ve saygıyı öne çıkaran bir anlayışa ihtiyaç var. Bu anlayışı hep birlikte yaratmamız gerekir. Amacımız oyunu yeniden üretmek değil, partimizi iktidara taşıyacak anlayışın güçlenmesine ve kökleşmesine katkı sunmak olmalıdır.

Şimdi; daha özgür, daha eşit bir toplum; insan haklarından ve kolektif haklardan yana bir ülke; doğayla barışık bir siyaset, daha adil bir yeryüzü ve Eşit Temsil Eşit Katılım yolunda yürüyebilmek için bu yola çıktım; umudu, inancı ve güveni birlikte örgütleyeceğiz.

Doğanın ve doğanın üretici gücü olan kadının gözüyle dünyayı ve ülkemizi yeniden anlamak yorumlamak, değiştirebilmek ve CHP içinde bir kadın devrimi yaratabilmek dileğiyle.
Tüm Kadın Örgütünü sevgi ve saygıyla kucaklıyorum...

Hilal Dokuzcan
CHP Kadın Kolları Genel Başkan Adayı


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.