CHP’den miting kararı: Geri çekilmek yok!

CHP’den miting kararı: Geri çekilmek yok!
CHP Mersin Milletvekili Çamak, partisinin referandumdaki "şaibeleri" protesto etmek büyük mitingler düzenleyeceğini, bir "geri çekilmenin" söz konusu olmadığını söyledi.
 CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, YSK’nın "mühürsüz pusula" kararının referandum sonuçlarına etki ettiğini, referanduma şaibe bulaştığını iddia ederek “Seçimin ardından telefonlarımız susmuyor. Vatandaşlarımız ‘neden CHP’liler sokağa çıkmıyor, neden sokak gösterileri organize edilmiyor’ diyorlar. Geri çekilme yok. Bir yandan ulaşamadığımız kesimlere ulaşacağız, bir yandan da büyük mitingler yapacağız” dedi.

CHP'li Çamak, "Demokrasi İçin Yurttaş Hareketi"nin, Yüksek Seçim Kurulu’nun referandum uygulamalarını protesto etmek amacıyla başlattığı imza kampanyasına destek verdi ve girişimin basın toplantısına katıldı.

Referandum öncesinde vatandaşların seçimlere hile karışacağı kaygısını taşıdığını gözlemlediklerini kaydeden Çamak, “Biz de vatandaşlarımıza hep şunu söyledik: Siz sandığa gidin, oyunuzu atın, biz oylarınıza sahip çıkacağız. Nitekim seçim sürecince akla gelebilecek bütün ihlallere karşı önlemlerimizi aldık. Ancak aklımıza tek gelmeyen şey Yüksek Seçim Kurulu’ydu. Bu seçimde 'hayır' kazandı, biz Türkiye’nin her yerinde sandığımıza sahip çıktık ama YSK bir hukuksuzluk süreciyle, yasalara uymayarak hatta kendi kararları ile çelişerek referandumdan evetin çıkmasını sağladı” dedi.

CHP’nin yüzde 49’luk bloku bir arada tutmak için çalışmalarını sürdüreceğini kaydeden Çamak, “Çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği için bu blok çok önemlidir. Önümüzde yerel seçimler ve hemen arkasında bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. Dikkat edersiniz ki Türkiye’nin üreten ve vergisinin yüzde 84’ünü veren şehirler hayır demiştir. Bu çok önemlidir. Biz bundan sonraki süreçte, referanduma evet oyu veren insanlara da ulaşacağız. Çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırıp alanlardan ayrılmayacağız” diye konuştu.

Dr. Çamak, “Seçimin ardından telefonlarımız susmuyor. Vatandaşlarımız ‘neden CHP’liler sokağa çıkmıyor, neden sokak gösterileri organize edilmiyor’ diyorlar. Biz de onlara ‘güzel bir blok oluşturuldu ve bu sokak gösterilerini yapmamız çok yanlış olacaktır’ diyoruz. Çünkü iktidarın istediği tam da budur. ‘Bunlar zaten sokağa dökülürler, bunlar zaten yaygaracıdır’ diyerek üstümüze yükleneceklerdir. Biz buna karşı temkinli olmak durumundayız. Küçük gruplar halinde sokağa dökülmek yerine büyük mitingler gerçekleştireceğiz. Geri çekilmek yok. Bir yandan ulaşamadığımız kesimlere ulaşacağız, bir yandan da büyük mitingler yapacağız” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.