CHP’den örgütüne "Ölü oyu" genelgesi !

CHP’den örgütüne "Ölü oyu" genelgesi !
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Genel Sekreteri Gürsel Tekin imzasıyla il ve ilçe başkanlarını uyaran bir yazı gönderildi.
 CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Genel Sekreteri Gürsel Tekin imzasıyla il ve ilçe başkanlarını uyaran bir yazı gönderildi. Yazıda, “Ölmüşlerin yerine oy kullanmaya çalışanlar olabilir, kullandırmayın uyarısı” yapıldı.
Genelgede şöyle denildi:

SIĞINMACILARA OY KULLANDIRILABİLİR

“7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinde, daha önce ölmüş olduğu halde, seçmen kütüğünden silinmeyen vatandaşlara ait kimlik belgelerinin yeniden düzenlenmesi suretiyle Suriyeli ve diğer sığınmacılara oy kullandırılacağı konusunda ciddi şüpheler bulunmaktadır. Sandık kurulu üyelerimiz ve gözlemcilerimizin, oy kullanmaya gelenlerin kimlik belgelerini kontrol ederken, bu kişilerin kimlikteki doğum tarihi ile fiziki görünüşünün karşılaştırması, kimlikte yazılı doğum tarihi ile fiziki görünüşü uyuşmayan kişilerin oy kullanması halinde tutanak tutularak, şikayet ve itiraz hakkını kullanması; bu kişilere dair bilgileri gecikmeksizin ilçe başkanlıklarımıza bildirmesi gerekmektedir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.