CHPLİ CANKURTARAN: "“BAŞKAN, 15 TEMMUZ’DA SOKAĞA ÇIKANLARI TUTUKLAYIN DESE ENGELLEYECEK MEKANİZMA YOK”

CHPLİ CANKURTARAN: "“BAŞKAN, 15 TEMMUZ’DA SOKAĞA ÇIKANLARI TUTUKLAYIN DESE ENGELLEYECEK MEKANİZMA YOK”
Değerli basın mensupları, referandum çalışmaları kapsamında Aydın'da olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Aydın İl Başkanlığı'nda yaptığı basın açıklamasında Başkanlık sisteminin kabulü durumunda Başkan'ın sınırsız

"BAŞKANLIK SİSTEMİNİN FİKİR SAHİBİ FETHULLAH GÜLEN"

Şu an önerilen Cumhurbaşkanlığı sistemini 1997 yılında Fethullah Gülen'in de önerdiğini belirten Cankurtaran, Erdoğan'ın 1993 yılında Başkanlığa karşı çıkan açıklamalarını hatırlatarak, "Sonradan fikri değişti.  Başkanlık fikrini Erdoğan'ın kafasına bir dönem sıkı fıkı olduğu FETÖ sokmuş olabilir" dedi.

 

"AK PARTİLİLER DE BİR HAYIR'LA PARTİLERİNE DOST UYARISI YAPMALI"

Yapılan son bir araştırmaya göre AK Partililerin yüzde 26'sının da ekonominin kötü yönetildiğini düşündüğünün ortaya çıktığını kaydeden Cankurtaran, AK Partililere çağrı yaparak, " Vereceğiniz bir hayır oyu yöneticilerinize bir dost uyarısı olacaktır. 'Biz sizi ülkeyi yöneteseniz diye oraya gönderdik işsizliğe yoksulluğa çözüm bulun diye ülkenin bu kadar derdi varken ne diye ülkenin rejimini değiştirmeye çalışıyorsunuz' demiş olacaksınız" şeklinde konuştu.

 

"BAŞKANLIĞI, ATATÜRK'LE HESAPLAŞMA OLARAK GÖRENLER VAR"

Cankurtaran,  Başkanlığı, Atatürk'le hesaplaşma olarak gören ve bu nedenle evet demeleri gerektiğine inanan insanlar olduğuna dikkat çekerek "Bunda AK Parti yöneticilerinin sürekli Cumhuriyetin ilk yıllarını hedef alan açıklamaları bir kesimin Başkanlığı bir rövanş olarak görmesi sonucunu doğurmuştur. Bu söylemlerinden vazgeçmeliler" uyarısında da bulundu.

 

"BAŞKANLIK GELİRSE ANKARA'DA MUHATAP BULAMAYACAKSINIZ"

Cankurtaran son olarak Aydınlılara seslenerek, " Beş yıl boyunca milletin seçtiği  Meclis bile Başkan'ın atadığı bakanları ve yardımcılarını denetleyemeyecek.  Atananların tek derdi de Başkan'a yaranmak olacak, kısa süre sonra ulaşılamaz hale gelecekler. Sorunlarınızı anlatmak için diyelim ki bir heyetle Aydın'dan Ankara'ya gittiğinizde muhatap bulamayacaksınız. Bunlara dur demenin yolu sandıkta hayır demekten geçiyor" dedi.

Cankurtaran'ın basın açıklamasının tamamı ekteki dosyadadır. Saygılar, iyi çalışmalar..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.