CHP'li Yüksel: Bu tüzük sosyal demokrat bir partiye yakışmıyor

CHP'li Yüksel: Bu tüzük sosyal demokrat bir partiye yakışmıyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, partilerinin tüzüğünün “sosyal demokrat bir partiye yakışmadığını” ifade etti.

Yüksel, CHP'den İzmir milletvekili seçilen Rahmi Aşkın Türeli, Aytun Çıray ve Mustafa Moroğlu ile partisinin Ödemiş ilçe örgütünü ziyaretinde yaptığı konuşmada, CHP'nin yeni tüzükle birlikte “tepeden tırnağa demokrasiye bürüneceğini” savundu.

Genel Başkan olma yolundaki engellerin tamamının kaldırılacağını belirten Yüksel, “Böyle antidemokratik bir tüzük, dünyanın hiçbir yerinde yok. Bu tüzük, sosyal demokrat bir partiye yakışmıyor. Bu tüzükle birlikte milletvekili olmak isteyenler, genel başkanın peşinde dolaşmak yerine önce örgütlerden onay alacak” dedi.
Yüksel, seçimlerden sonra partisine yönelik yapılan eleştirilere değinerek, “Birilerinin eleştiri yapabilmesi için önce o insanlar kadar çalışma yapması gerekir. Eleştirinin dozunu artırıp, partiye zarar vermesinler” dedi.

Türkiye genelinde oy oranın yüzde 20'den yüzde 26'ya çıkarıldığını anlatan Yüksel, şöyle devam etti:

“Bizce bu maya tutmuştur. Tüm sağ partilerin AKP'de birleşmesi, SAADET'in oylarının AKP'ye gitmesi gibi birçok faktöre karşın sanki bizim başarısız olduğumuz gibi algı yaratılmak istenmiştir. Ancak zaman geçtikçe yorumlar daha sağlıklı yapıldıkça görülmüştür ki bu doğru değildir. Partimizin oylarında ciddi bir yükseliş vardır. Strateji grubu oluşturulacak ve seçim sonuçları detaylıca incelenecek. Önümüzde projelerimizi anlatmak için uzun bir süreç var. Ancak yarın seçim varmış gibi yola koyulduk. Belirlenecek stratejilerle Türkiye genelinde çalışmaları sürdüreceğiz. Önümüzde yerel seçimler var.”

İzmir'deki 30 ilçenin tamamında 2007'ye göre oylarını artırdıklarını kaydeden Yüksel, “Çünkü elmalarla armutlar toplanmaz, 2009 yerel seçim sonuçları ile İl Genel Meclisi oyları ile kıyaslıyorlar. Yerel seçimlerin kendine has yerel dinamikleri vardır. Genel seçim ile yerel seçim kesinlikle kıyaslanmaz. 2007'ye göre kıyasladığımızda 30 ilçenin 30'unda da oy artışımız var. Biz yüzde 8'in üzerinde AKP yüzde 6 civarında oy artırmış. Bizim DSP ile katıldığımız 2007 seçiminde 11 milletvekilimiz vardı, sonra ikisi DSP'ye döndü ve 9 vekilimiz kaldı. Yani 9 vekilimizi 13'e çıkardık, AKP 9'u 11 yaptı” dedi.

Yüksel, bazı sandıklarda itirazlarının bulunduğunu hatırlatarak, “Olumlu sonuçlanması halinde durum 14-10 olacak. Milletvekili sayımızın en çok arttığı il yine İzmir'dir. Ancak öyle bir hava yaratıldı ki sanki AKP burada birinci parti oldu, biz de ikinci, üçüncü parti olduk. Öyle bir şey yok, asla öz güvenimizi kaybetmiş falan da değiliz. Biz İzmir'de farkı artırdık. Geçen seçimde fark yüzde 5 idi şimdi 7. Fark biraz daha açıldı” diye konuştu.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.