CHP’liler susma kararı aldı

CHP’liler susma kararı aldı
CHP Büyükçekmece İlçe Örgütü seçim gündemli örgüt toplantısı yaptı. Toplantıda söz alan partililer 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri'ne kadar parti içi eleştiri yapmama konusunda fikir birliğine vardı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden dolayı KKTC'de
CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak ve yönetim kurulunun ev sahipliğinde gerçekleşen örgüt toplantısı CHP Büyükçekmece ilçe binasında gerçekleşti.
Toplantıya Belediye Başkanı Hasan Akgün, Ali Şeker'in haricindeki bölge milletvekili adaylar ve çok sayıda CHP'li meclis üyesinin katılmaması dikkat çekti. Toplantının gündemi ile ilgili bilgi veren İlçe Başkan Yardımcısı Kadir Çoruhlu, Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün selamını ileterek, "Kendisi Kıbrıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçimleri için orada bulunuyor. Bundan dolayı toplantımıza katılamadı ama selamlarını gönderdi" bilgisini verdi.
Türkiye işgal altında

Toplantı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı daha sonra sinevizyon gösterisi ile devam etti. Açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak, seçim çalışmaları hakkında kısa bilgilendirmede bulundu. Gökbulak, Türkiye’nin ekonomik anlamda işgal altında olduğunu belirterek, "Bugün ülkemizde yabancı askerler yok ama özelleştirme sonucunda Türkiye ekonomik anlamda işgal altındadır" dedi. Gökbulak, Büyükçekmece'de 438 sandıkta seçim yapılacağını sözlerine ekleyerek, "Artık sabrımız
kalmadı. Bir an önce seçim olsa da Türkiye CHP iktidar ile tanışsa" açıklamasını yaptı.
Albatros'u hatırlattı

Toplantı da söz alan partililer de eleştiri ve taleplerini sıraladı. Partililer ortak görüş olarak 8 Haziran'a kadar eleştiri yapmama kararı aldı. Toplantıda söz alarak kısa bir konuşma yapın CHP Kurultay Delegesi Serdar Talu ise, Büyükçekmece Belediyesi'ni eleştirerek, "Şu anda bu kenti bizim belediyemiz yönetiyor ama Büyükçekmece’nin en güzel yeri Albatros parkı otopark yapılmış" dedi. Belediyeyi eleştirmeye devam eden Talu, "30 senedir bu kenti yöneten bizim belediyemizi kutluyorum. Eskiden domates ve salata topladığımız araziler şimdi otoparka dönüştürülmüş. Başka da bir şey söylemiyorum. Söyleyeceklerimi de 8 Haziran'dan sonraya bırakıyorum" ifadelerini kullandı.



Bundan sonra ön seçime girmeyen kimse aday olamaz

Toplantıya katılan tek
Milletvekili Adayı Ali 
Şeker, konuşmasında ön 
seçiminin önemine vurgu 
yaptı. "Bundan sonra 
CHP'de ön seçimsiz kimse bir yere 
aday olamaz" diye konuşan Şeker, 
"CHP olarak bizler şu anda AKP’den 
milletvekili adayı olan Savcı Sayan gibilerini 
MYK üyesi yaptık. Ama artık 
çok şey değişti. Türkiye'de artık halka 
rağmen hiçbir şey olmayacak. Yanlış 
da yapsa doğru da yapsa onu halk yapacak. 
Yani yanlışta yapsa 
yine onu halk denetleyip 
düzeltecektir" dedi. Şeker 
konuşmasının sonunda ön 
seçimin sadece melletvekili 
adaylarını belielemede değil, meclis 
üyesi ve belediye başkan adaylarını 
belirlemede de kıstas alınması gerektiğini 
sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.