‘Daha yapacak çok işimiz var’

‘Daha yapacak çok işimiz var’
Ak Parti Büyükçekmece İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği Sandık Başkanları toplantısında konuşan Ak Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, partisinin hedeflerini anlattı, Türkiye’nin bu hedeflere çok yakın olduğunun altını çizdi:
 BOZDAĞ TEŞEKKÜR ETTİ

Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı, 10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçiminde görev alan sandık başkanlarına teşekkür yemeği verdi. Büyükçekmece Eser Otel'de gerçekleşen program, slayt gösterileri eşliğinde eski başbakanlardan Adnan Menderes, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarından alıntıların dinletilmesi ile başladı.

Daha sonra ev sahibi Ak Parti Büyükçekmece ilçe başkanı Hatice Bozdağı’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Bozdağ, konuşmasında katılımcılara seçim günü gösterdikleri üstün gayret ve emeklerinden dolayı sandık başkanlarına teşekkür etti. Bozdağ, "12 Eylül'den bugüne yasaklarla boğuşan ülkemizde çok şükür ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde özgürlükle tanıştık, yasakların yasaklandığı bir ülke haline geldik" dedi.
SOYLU: DARBE DÖNEMLERİ TARİHE KAVUŞTU

Bozdağ'ın ardından sandık başkanlarına hitap eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu 10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçiminin milletin haykırışı olduğunu söyledi. Soylu, "Türkiye’de vesayet sistemi ve darbe dönemleri artık tarihe karıştı, milli irade ve demokratik meşruiyetle ülkemiz büyük hedeflere yöneliyor. Bıkmadan, usanmadan, yılmadan hep birlikte bir hedefe doğru yürüyoruz.

Bu hareket 13 yılda Türkiye’de büyük devrimleri ve dönüşümleri gerçekleştirdi. 13 yıldır milletin kendisine verdiği sorumluluğu omuzlarında hisseden ve her attığı adımla birlikte Türkiye’yi ilerlemeye, özgürleşmeye ve yükselmeye taşıyan bir anlayışı gerçekleştiren AK Parti kadroları Türkiye’de siyasetin az önce saydığım unsurlara nasıl galip geldiğini bir kez daha ortaya koyacaktır.” dedi.


"MİLLETİM" ANLAYIŞINI CUMHURBAŞKANI SEÇTİK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Biz 10 Ağustos'ta sadece Tayyip Erdoğan'ı halkın oyuyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı yapmadık, bir taraftan Osmangazi, Ertuğrul Gazi'yi, 1071'de Anadolu topraklarını bize açan Alpaslan'ı, Fatih Sultan Mehmet Han'ı, Kanuni Sultan Süleyman'ı, Abdülmecid'i, Abdülhamid'i, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, rahmetli
Adnan Menderes'i, Turgut Özal'ı, rahmetli Necmettin Erbakan'ı, bu memlekete 'milletim' diyen her türlü anlayışı Cumhurbaşkanı seçtik" diye konuştu.
"DEMOKRASİYE ve SANDIĞA SIĞINDIK"

Yakın tarihlerde önemli olaylar yaşandığını kaydeden Soylu, "Gezi olayları, 17 ve 25 Aralık darbeleri, 30 Mart seçimleri geçti. Bu salondaki insanlar, geçmişten bize bırakılan demokrasi ve milli irade emanetine, bu büyük medeniyetin yarınlara taşınma emanetine ve bu ülkenin çevresindeki bütün coğrafyayla beraber barış, huzur, beraberlik, kardeşlik emanetine, 13 yıldan beri sahip çıktılar ve büyük bir mücadele verdiler. Büyük badireler atlattılar.

Bu insanlar, bir gün Ergenekon'dan, bir gün Sarıkız'dan, Ay Işığı'ndan, bir gün 'Biz size Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde cumhurbaşkanı seçtirmeyiz' naraları atanlardan, bir gün bu ülkenin insanlarını başörtülü - başörtüsüz, sağcı - solcu, Kürt - Türk, Alevi - Sünni diye ayıranlardan ve bu ülkenin insanlarının kimliklerini paramparça etmeye çalışanlardan hesap sordular, 13 yıldır mücadele ettiler.



Silaha, şiddete, zorbalığa, kendilerinin karşılaştığı ötekileştirmeye sığınmadılar. Sadece demokrasiye, milli iradeye, sandığa, oya ve reye sığındılar" diye konuştu. Soylu, Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedeflerini bir perspektifle yükseltebildiğini anlatarak, şöyle devam etti: "Daha düne kadar 24 saatin hesabını yapamayan Türkiye, artık ülkemizin 81 vilayetinde 175 üniversitesiyle birlikte ilmi yükseltiyorsa ve ülkemin insanın 13 yıldır hiçbir şey yapılmasa bile, sadece öz güveniyle birlikte 'Ben 25 bin dolar gelir seviyesine ulaşacağım' diyorsa ve 'Ben kim ne söylerse söylesin kendi arabamı, kendi uçağımı, kendi istihbarat uydumu yapacağım ve dünyanın ilk 10 büyük devletinden biri olacağım' anlayışını ortaya koyabiliyorsa, biliniz ki bu sizin sayesinde, AK Parti teşkilatları sayesinde, kıymetli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan sayesinde olmuştur"
“GELECEĞİMİZE GÜÇLÜ ve ZENGİN TÜRKİYE’Yİ BIRAKIYORUZ”

Mevlana'nın, Yunus Emre'nin, Hacı Bektaş-ı Veli'nin, Pir Sultan Abdal'ın kendilerinden hangi sorumluluğu beklediklerini bildiklerini aktaran Soylu, "Yapacak çok işimiz var. 13 yıl sadece ve sadece bir başlangıcın çizgisidir. Geleceğimize güçlü, zengin ve kuvvetli Türkiye'yi bırakıyoruz. Bunu demokrasiyle birlikte sağlayacağız. 10 Ağustos'ta beklediğiniz sandıklardan sadece oylar çıkmayacak.
Türkiye'nin geleceği, hepimizin mutluluğu, bu ülkenin refahı, öz güveni yükselmiş Türkiye çıkacak. Mart ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden başarıyla çıktık. Millet bizden istikrar bekliyordu. Ve istişarelerle 15 günde bir taraftan Cumhurbaşkanımızı Çankaya'ya, bir taraftan 1. Olağanüstü Kongre'nin sonucu yeni genel başkanımızı ve Başbakanımızı sandıktan
çıkararak, milletin partisi AK Parti, 2023 hedeflerine yeni bir yolculuğa çıktı.
Bazıları, 'Bunlar bir yanlış yapar mı, nefislerine mağlup olurlar mı?' düşünceleri içinde oldu. Ama AK Parti sorumlu bir partidir. 'Ben' demeyen, 'biz' diyen anlayışın sahipleri, 1. Olağanüstü Kongre'de, tarihe bir not düştüler. Bu notla istikrarı, huzuru, demokrasiyi ve demokratik meşruiyetin sembolü sandığı galip getirdiler. AK Parti'nin sığındığı tek nokta bizim aziz milletimizdir" ifadelerini kullandı.
BÜYÜK HEDEFLER NELER?

Soylu hedeflerinin büyük olduğunu vurgulayarak, bu hedefler arasında 50 milyar dolarlık turizm geliri elde etmek, 50 milyon turistin Türkiye gelmesini sağlamak, 500 milyar
dolarlık ihracata ulaşmak, dünyanın ilk yüz üniversitesi arasına Türkiye'den 5 üniversiteyi sokmak, hızlı tren ağını 7 bin 500, bölünmüş yolları 36 bin 500 kilometreye çıkarmanın bulunduğunu dile getirdi.


PLAKET, TABLO ve ÇİÇEK HEDİYE

Süleyman Soylu, sandık başkanlarına Cumhurbaşkanı seçimindeki çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Konuşmanın ardından Soylu, Büyükçekmece'de cumhurbaşkanı seçiminde sandığında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a en çok oy çıkan 2 sandık başkanına ve aynı ilçede AK Parti'ye en çok üye kazandıran iki mahalle başkanına plaket verdi. AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Hatice Bozdağ da Soylu'ya Esmaül Hüsna yazılı tablo, Halis Dalkılıç’a da çiçek hediye etti.
DALKILIÇ ve KAYNARCA DA PROGRAMDAYDI

Toplantıya AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Teşkilatlardan Sorumlu AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç, Ak Parti İBB ve Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Recep Erol, Ak Parti Büyükçekmece Kurucu İlçe Başkanı Mehmet Akalın, Celal Babayiğit, Meclis Üyeleri ile çok sayıda partili ve sandık başkanı katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.