DEĞİŞİM BAŞAKŞEHİR’DEN

DEĞİŞİM BAŞAKŞEHİR’DEN
Cumhuriyet Halk Partisi, Başakşehir yeni İlçe Başkanını ve Yönetim Kurulunu belirlemek için 26 Ekim Pazar günü saat 11:00 ‘ da Eskoop Yönetim Binası Konferans Salonu Atatürk Kültür Merkezi’nde olağanüstü kongreye gidiyor.

Başakşehir Cumhuriyet Halk Partisi, genel seçimlerde başarı için kolları sıvadı. Adaylığını açıklayan ilk isimlerden biri olan Belkız Eryüksel ile CHP'yi ve Başakşehir'i konuştuk..  

*CHP’nin ve Başakşehir örgütünün kaç yıllık kayıtlı üyesisiniz? Üyeliğiniz süresince partiye katkılarınızdan bahsedermisiniz.


CHP Başakşehir İlçesinde son 4 yıldır aktif çalışmaktayım. Bahçeşehir 2.kısım Mahalle biriminde görev yaptıktan sonra Şamlar Mahalle Başkanı olarak görev yaptım. Daha sonra Ar-Ge’den sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı olarak 1,5 yıl görev yaptım.Görev yaptığım sürede İlçemizin demografik analizi,üye analizi,kıyaslamalı seçim sonuç raporları hazırladım.Ayrıca 2014 yerel seçimlerinde Başakşehir’de seçimi nasıl alırız noktasında stratejik  önerilerimi  dikkate aldılar mı bilmiyorum ama Belediye Başkan adayımıza ve mevcut yönetime rapor ettiğimi de belirtmek isterim.


*CHP Başakşehir İlçe Başkanlığına neden adaysınız? Örgüt de değişmesini istediğiniz uygulamalar nelerdir?


Öncelikle   son  seçimlerden bu yana örgütümüzün  değişime ve birleştirici bir anlayışa ihtiyacı olduğunu düşünen partili arkadaşlarımızın oluşturduğu  düşünce ve fikir platformunun ve böyle gitmez diyen herkesin adayı olduğumu  söylemek  isterim.


Bizler  örgütümüzün  yeni bir heyecan ve sinerjiye ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Başakşehirde 2. Parti olan CHP’nin sadece oy oranlarında değil sokakta, işyerlerinde, projelerde gücünü hissettirmesini gerçekten istiyoruz. CHP’ye oy verenlerin ve oy verme ihtimali olanların bu partiye saygı duymasını, bir seçenek ve umut olmasını istiyoruz. Ülkemizin yakın tarihte geçirdiği bu sıkıntılı süreci yerelden başlayarak farklılaştırmak insana düşünceye değer veren bir anlayışın bir fidan gibi yeşermesini istiyoruz. Bu sebeple;Temel hedefimiz Başakşehir halkının yanında olmak ve partimizi Başakşehir’de iktidara taşıyacak güçlü bir yönetim ve güçlü bir  örgüt yaratmak ayakları yere basan projelerle Başakşehirlilerin yanında olmaktır.  .


*Ekip içindeki parçalanma ve küskünlüklerin nasıl üstesinden gelecek,üyelerinize yeniden heyecan ve motivasyonu nasıl  yaratabileceksiniz?


 Ülkemizin İçinde bulunduğu  bu karanlık ortamdan kurtulmak için, çocuklarımız için,geleceğimiz için Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapıyoruz.Hepimizin kaygıları ortak, biz  birbirimize sarılıp ,dayanışma  ile birlik  beraberlik ruhunu canlandıracağız. ’Birleştirici Değişim’’ sloganıyla yola çıktık. Değişim zaten kendiliğinden heyecan yaratır.

Türkiyenin yaşadığı kutuplaşmayı Başakşehirden başlayarak değiştirecek ve Birleştireceğiz. Projeler üreterek herkesin üretimden yana katkı sunmasını sorumlu olmasını sağlayacağız. Kişisel çıkarları ve kişisel meseleleri parti gündeminde tutmak isteyenlere kesinlikle müsaade etmeden, üretmekten, çözmekten, katkı sunmaktan, pozitif bir duruştan yana tavır alacağız ve herkesi kucaklayacağız. Bizim kişisel bir meselemiz olmadı olmayacak.. Biz daha iyisi mümkün diyoruz işte bunun için el birliği ile adayız. Ötekisi olmayan bir yolumuz olacak.. Hep birlikte yürüyeceğiz. Nazım Hikmetin dizelerinde paylaştığı gibi “Yarin yanağından gayrı paylaşmak için her şeyi” diyeceğiz.


*İlçe başkanı olursanız öncelik vereceğiniz gerek siyasi gerek sosyal sorumluluk projeleriniz neleredir


Üyelerimiz  ile birlikte Başakşehir’i sararak     partimize oy vermiş 60.000 seçmenimizin enerjisini örgütlemek istiyoruz. Bu örgütlülüğü  her alanda aktif hale getirecek  ve yeni üyelerle yeni yürekleri aramıza katacağız.

Siyasetin kaynağı insan ve bu sebepledir ki “önce insan” diyen anlayışımızın gereği olarak Başakşehirde daha fazla üye daha fazla katılım diyeceğiz. Yeni katılacaklara görevler ve sorumluluklar vereceğiz. Başakşehir’de yaşayanların ilgilerine ve isteklerine göre paneller, etkinlikler, eylemler, araştırmalar, söyleşiler, çeşitli mesleki örgütlenmeler sağlayacağız gençlerin ve kadınların ön planda olmasını sağlayacağız.

AKP’nin yerel ve merkezi anlamda bölgemizde yapacağı her türlü  yanlış çalışmalarına karşı Belediye Meclisimizden başlayarak ,sokakta,sahada ,alanlarda ses getiren, halkımızı bilgilendiren ve bilinçlendiren bir mücadelemiz olacak.Bununla kalmayıp  bölgenin sorunlarında tüm örgütümüzle  halkımızın yanında  olacağız. İyiye ve güzele destek olup yanlışa karşı duracağız.


*Şu andaki ilçe bşk. lığında gördüğünüz en büyük eksiklik nelerdir?


İlçe başkanlığında Eksik aramak yerine “değişim ve yenilenme” gerektiğini  düşünüyorum. Birilerinin eksikliğinden faydalanmak veya bu eksikliği manupule etmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Partide görev alan veya alacak  herkes bizim arkadaşlarımızdır onları ayırmak, kayırmak doğru bir yöntem değildir. Birleştirmek dönüştürmek daha etkili muhalefet yapmak için omuz omuza kol kola olacağız.Çoğalmak ve doğru politikalar üretmek için ciddi bir mücadele içinde olacağız. Başakşehirde çok ciddi ve kapsamlı bir örgütlenme modelini geliştirecek; teknolojinin tüm imkanlarını  kullanarak,  emekten yana, parti içi demokrasiden yana, çoğulculuktan yana, üretmekten yana, sanattan yana, modern bir kentleşmeden yana kişisellikten uzak ilkesel bir duruşla çalışmalar yapacağız.


*Belediye Bşk.lığı seçimlerinde CHPnin kan kaybetmesini nelere bağlıyorsunuz? Neler eksik veya yanlış yapıldı ki seçmen oylarında hızlı bir düşüş yaşandı?


Öncelikle partimiz adına başarılıyız demeyi arzu ederdim.Neticede kaybedilmiş seçimin mazereti olmaz.Siyasal partilerin 1.hedefi iktidar olmaktır.2009-2014 Yerel seçimlerini kıyasladığımızda partimiz oy oranını %7 civarında arttırırken AKP oy oranını %30 arttırmıştır.Rakip parti ile aramızdaki fark açılmıştır.Bunun sebeplerini açtığımızda çok sayıda etken sayabiliriz.

Seçim başarısızlığımızın birinci sebebi  orta bölge dediğimiz,Şahintepe,Altınşehir,Güvercintepe ve kısmen Ziya Gökalp mah.de  başarısız sonuçlar almamızdır.Geçmişe dönük eleştiri yapmak istemem ancak şunları da söylemeden edemeyeceğim keşke örgüt içinde daha bütünleştirici ve kapsayıcı bir yaklaşımla tüm üyeleri ile birlikte üretilmiş  halka güven veren ve ikna edici hedefler belirleyerek olmazsa olmaz  projeler üretebilseydik.


Bizler bu sonuçlardan ders alarak geleceğe bakıyoruz. İhtisas alanlarına göre  organize edilmiş Ekip ruhu  ile oluşturacağımız  halkla bütünleşen çalışmalar ana politikamız olacak. Kurumsal parti yönetimini başlatacağız.

Sorumlulukları herkese dağıtarak ayakları yere sağlam basan bir yönetim sistemi oluşturacağız. Herşeyin başkan tarafından belirlendiği ve yönetildiği bir çalışma sistemi ile değil ortak aklın ve birlikte yönettiğimiz birlikte karar aldığımız bir yönetişim sistemini oluşturacağız. Kırmaktan yana değil onarmaktan ve üretmekten yana açık tavır alacağız.. Partide değişimin ve yeniliğin önünü açacağız.


*Özgeçmişiniz ile ilgili kısa bilgi verirmisiniz

1966 Giresun doğumluyum. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü mezunuyum.


Evli ve bir kız çocuk  annesiyim. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası üyesi, İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi mezunları derneği üyesiyim. Halen, Tekstil Sektöründe faaliyet gösteren,  kurumsal bir şirkette, Mali ve İdari İşler Koordinatörü olarak iş hayatını sürdürmekteyim

 Toplumsal sorumluluğum  gereği olarak da Cumhuriyet Halk Partisinin aktif  bir üyesiyim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.