Demirtaş: Kaldırılması İçin Başvuracağız

Demirtaş: Kaldırılması İçin Başvuracağız
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, grup toplantısında 80 milletvekili ile dokunulmazlıklarının kaldırılması için TBMM'ye dilekçe vereceklerini açıkladı.
Demirtaş: 80 Milletvekilimizle Dokunulmazlıkların Kaldırılması İçin Başvuracağız

Grup toplantısında çok tartışılacak açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yarın 80 milletvekili ile dokunulmazlıklarının kaldırılması için TBMM'ye dilekçe vereceklerini duyurdu. Suruç katliamını özel gladyo örgütünün gerçekleştirdiğini söyleyen Demirtaş, PKK'nın silah bırakmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın engellediğini öne sürdü.

"Bize atfedilebilecek tek bir suç yok, tek suçumuz %13 oy almaktır. Dolmabahçe mutabakatı ile Türkiye toplumuna barış sözü verdik, bir hafta sonra bundan döndüler ve Cumhurbaşkanı meseleyi "Kürt sorunu yoktur" noktasına getirdi.

"ERDOĞAN DARBESİ YAPILDI"

7 Haziran sonrasında bir RECEP TAYYİP ERDOĞAN darbesi yapılmıştır. Nereden alıyorlar yetkilerini? Şu anda ülkeyi savaşa götürecek kararların yetkisini nerden alıyorlar? 7 Haziran'da bu yetki elinizden alındı. Artık siz tek başına iktidar değilsiniz. Bunu yapanlar 7 haziran sandık sonuçlarına darbe yapmışlardır.

"80 MİLLETVEKİLİMİZLE BAŞVURACAĞIZ"

Ne olursa olsun barış dilinden taviz vermeyeceğiz. Saldıracaklar. Aman bu tuzağa düşmeyelim. Tek başlarına iktidar olmalarının yolu HDP'nin tasfiyesinden geçiyor. Partileri halk açar halk kapatır. Dokunulmazlık mı diyorsunuz 80 milletvekili arkadaşımızla beraber dokunulmazlığımızın kaldırılması için TBMM'ye dilekçe vereceğiz. Siz var mısınız? Korkmuyorsanız sizin de dokunulmazlıklarınızı hep birlikte kaldıralım. Sizden korkan sizin gibi olsun. Azrailin can dağıttığını nereden gördük?

Kaynak: Haberler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.