Devlet erkanı Ata'nın huzuruna çıktı

Devlet erkanı Ata'nın huzuruna çıktı
TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında devlet erkânından oluşan heyet, Anıtkabir’i ziyaret etti.
 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’de yapılan törende TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bazı bakan ve milletvekilleri katıldı. Heyet Aslanlı Yol’dan geçerek, Atatürk’ün mozolesinin önüne geldi. Anıtkabirdeki törende HDP’den İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de bulundu.

Meclis Başkanı Çiçek’in, Atatürk’ün mozolesine kırmızı-beyaz güllerden oluşan “TBMM Başkanı” yazılı çelengi koyması ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Heyet daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti.

Anıtkabir özel defterini imzalayan TBMM Başkanı Çiçek, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

“Büyük Atatürk… Açılışını yaptığınız, ilk başkanlığını yürüttüğünüz Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 95 yaşında. Bugün vesilesiyle manevi huzurunuzda bulunmaktan büyük onur duyuyorum. Liderliğinizle devletimiz bağımsızlığına, milletimiz hürriyetine kavuşmuştur. Bugün huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bir ülke varsa bunu size ve milli mücadelemizin aziz kahramanlarına borçluyuz. TBMM olarak, yegâne hedefimiz sizin açılışını yaptığınız çatı altında devletimizi ve milletimizi muhasır medeniyetler seviyesine yükseltmektir. Devletimiz, devletler ailesini güçlü bir üyesi, milletimiz, milletler ailesinin onurlu bir üyesi olarak ebediyen yaşayacaktır. Hedefimiz ülkemizin milli, egemenliğine dayalı çoğulcu, demokratik vasfını güçlendirmektir. Emanetiniz emin ellerdedir. Sizden aldığımız ilham ile gelecek daha güzel olacaktır. Bize bıraktığınız eserlerinizle iftihar ediyor ve size minnet duyuyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

Anıtkabir'de yapılan törenin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, kutlamalar için Anıtkabir’e gelen öğrencilerle sohbet etti. Çocuklar Davutoğlu’nun, “Egemenlik” sözüne “Kayıtsız şartsız milletindir” yanıtı verdi. Cumhuriyet kime emanet? Sorusuna ise çocuklar hep birlikte “bizlere” cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.