Ekrem İmamoğlu: Bu ülkeyi ve yöneticilerini kimse tehdit edemez

Ekrem İmamoğlu: Bu ülkeyi ve yöneticilerini kimse tehdit edemez
31 Mart yerel seçim turlarını Beykoz'da devam ettiren CHP'nin İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin, Yeni Zelanda'daki cami saldırısıyla ilgili sorusunu yanıtladı.
Millet İttifakının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Yeni Zelanda saldırısına tepki gösterdi. 

 Saldırıda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet dileyen Ekrem İmamoğlu, ''Çok üzücü bir durum. Bugün Cuma günü. Hepimiz dua edelim. Mekanları Cennet olsun. Çok acı ve vahşi bir olay. Öncelikle hiç kimse, bizim memleketimizi tehdit edemez. Tam da o anda biz, her konuda kol kola oluruz. Bir daha dünya, böyle acı olaylar yaşamasın istiyorum. Bu ülkeyi ve yöneticilerini hiç kimse tehdit edemez ve ettiği anda da hep birlikte kol kola oluruz'' dedi.

CHP'nin İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında ikinci kez Beykoz'u ziyaret etti.


İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu ile CHP Beykoz Belediye başkan adayı Coşkun Tosun da seçim turunda CHP adayına destek verdi. İmamoğlu, Beykoz Yenimahalle'de başlayan turunda vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Tur sırasında, Nükhet Uluırmak isimli bir engelli annesi, ''21 yaşında down sendromlu bir oğlum var. Bu yaşına kadar bir meslek edindiremedik. Yolladığımız okullar işe yaramadı. Hepsi para tuzağı'' diyerek İmamoğlu'na dert yandı.

İmamoğlu, Uluırmak'a, ''İşini iyi yapanları tenzih ederim ama genel olarak böyle bir sorun var. Biz, Beylikdüzü'nde engellilere ve ailelerine yönelik gündüz bakımevleri açtık. Bunu, tüm kente yayacağız'' yanıtını verdi. Bir vatandaşın İmamoğlu'na ''Geleceğin cumhurbaşkanısın'' şeklinde iltifat etmesi gülüşmelere yol açtı. Yol boyu vatandaşların arasında yürüyen İmamoğlu, bu sırada Trabzon Kanuni Süleyman İlkokulu ve Trabzon Lisesi'nden sınıf arkadaşı Kenan Erkek ile karşılaştı. İki çocukluk arkadaşı, sarılarak hasret giderdi.

''Gençlerin, 'Ekrem Abi'si' olmak istiyorum…''
İmamoğlu, kendisine başarılar dileyen gençlerle de bir süre sohbet etti. İmamoğlu, projelerinden söz ederek, ''Bunları şirinlik olsun diye söylemiyorum. Gençlerin, 'Ekrem Abi'si' olmak istiyorum. Sizleri çok önemsiyorum'' dedi. Bu sırada HDP'li olduğunu söyleyen bir vatandaş, ''Oyum size ama HDP'yi dışlamayın'' siteminde bulununca, İmamoğlu, ''Gel sarılalım. Ne dışlaması. Hemşehriyiz, dostuz, komşuyuz… O kadar çok şey söyleyebilirim ki'' yanıtını verdi. Evinin balkonundan İmamoğlu'na seslenen bir vatandaş, yanındaki kadın yurttaşı göstererek, ''Başkanım, buraya el sallayın, koyu CHP'li'' dedi. Bunun üzerine İmamoğlu, ''Sen değilsen, sana el sallıyorum'' diyerek espri yaptı. İmamoğlu, bu sırada geç kaldıkları uyarısında bulunan bir partiliyi de ''Dur, şimdi oy pazarlığı yapıyoruz'' şeklinde yanıt vererek, ikinci esprisini patlattı.

'Ekrem İmamoğlu gelecek, gençlerle ilgilenecek!''
AK Parti görseli giydirilmiş bir binadan kendisini izleyen vatandaşlara da el sallayan İmamoğlu, seçimde başarılar diledi. Vatandaşlar da İmamoğlu'na aynı şekilde karşılık verdi. Yol üzerindeki bir tekstil atölyesini ziyaret eden İmamoğlu, işçilerle sohbet ederek, ''selfie'' çekti. Neriman Yılmaz adlı işçi, İmamoğlu'na, oğlu Melih'in Bolu'da askerliğini yaptığını belirterek, özlem çektiğini belirtti. Yılmaz'ı teselli eden İmamoğlu, ''Oğlun terhis olup gelince ona, 'Ekrem İmamoğlu gelecek, gençlerle ilgilenecek' de'' dedi. Vatandaşlar, İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu'na da ilgi göstererek başarılar diledi.

''Burada bir kadın devrimi var''
CHP Yenimahalle Seçim İrtibat Bürosu'nun açılışını kurdele keserek gerçekleştiren İmamoğlu, kadın izleyicileri etrafına toplayarak bir konuşma yaptı. İmamoğlu, konuşmasına, ''Burada, farkındaysanız bir kadın devrimi var. (Ablacığım, sen de gel. Erkeklere birer tekme at gel). Kadınların ruhuyla, güzelliğiyle, katkılarıyla bu mahallede çok güzel bir oy alacağız'' sözleriyle başladı. İmamoğlu, Yeni Zelanda'daki cami saldırısında yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet dileyerek, başladığı konuşmasında şunları söyledi: ''Yaradan hiç kimseyi birbirine düşman olsun diye yaratmadı. Barış ve huzur içinde olun diye yarattı. Kötülüğün kimseyle faydası yok, güzelliğin iyiliğin herkese faydası var. Biz, iyi biliyoruz, 31 Mart'ta kötü dili olan, iyi dili olana kaybedecek. İyi dil, sevgi ve saygı dili kazanacak. Güzel dualarınızla, güzel desteklerinizle iyi niyetli çalışmalarınızla, kimseyi kötülemeden, ayrıştırmadan kimsenin hakkında kötü bir cümle kullanmadan 31 Marta kadar çalışacağız. 31 Mart'ta sandıkta görev alacağız. 1 Nisan'da da güzel derin bir nefes alıp, güzel bir İstanbul'a uyanacağız, hep beraber'' dedi.

AK Parti seçim bürosunda çay hediyesi!
İmamoğlu, konuşmasının ardından Çavuşbaşı Mahallesi'ne gitmek için seçim otobüsüne bindi. Yol üzerindeki AK Parti seçim bürosunu gören İmamoğlu, araçtan inerek bir ziyaret gerçekleştirdi.

AK Parti bürosuna uğrayıp, başarılar dileyen İmamoğlu'na, burada, içinde çay olan bez torba hediye edildi. İmamoğlu, gazetecilerin sorusu üzerine, ''Verilen hediyeyi geri çevirmeyiz'' dedi. İmamoğlu, yakındaki İYİ Parti bürosuna giderek, başarı dileklerini iletti. İmamoğlu, Cavuşbaşı Mahallesi'nde gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerinde de yoğun ilgiyle karşılaştı. Çavuşbaşı turunun en ilginç anları, ''cheescake'' satan bir dükkanda yaşandı. Dükkanın sahibinin İtalyan asıllı bir Türk vatandaşı olan Maria Elena Pardue ve ABD'li eşi Ronald Perdue tarafından işletildiğini öğrenen İmamoğlu, çiftin hayat hikayelerini ortakları Şenay Kılıç'ın yardımcılığıyla dinledi. İmamoğlu, Cuma namazı sonrasında uğrayıp, dükkanda ''cheescake'' yeme sözü verdi.

Yeni Zelanda'da sorusunu yanıtladı
İmamoğlu, daha sonra basının karşısına geçerek, Yeni Zelanda'daki cami saldırısıyla ilgili soruyu yanıtladı. İmamoğlu, soruyu, ''Çok üzücü bir durum. Bugün Cuma günü. Hepimiz dua edelim. Hayatını kaybeden Müslüman kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları Cennet olsun. Çok acı ve vahşi bir olay. Ülkemizi tehdit gibi şeyler duyuyoruz. Öncelikle hiç kimse, bizim memleketimizi tehdit edemez. Tam da o anda biz, her konuda kol kola oluruz. Bu olaylar bizi üzüyor. Özellikle inanç üzerinden gelişince daha da üzücü oluyor. Yaradan, hiç kimseyi birbirini öldürsün diye yaratmadı. Barış içinde olmaları için yarattı. Hangi inanca sahip olursa olsun insanların beraberce yaşamaları gerekir. Bunu hep beraber taşımalıyız. Bu bağlamda, gerçekten acıyı paylaşıyoruz. Bu güzel günde dua edelim. Bir daha dünya, böyle acı olaylar yaşamasın istiyorum. Bu ülkeyi ve yöneticilerini hiç kimse tehdit edemez ve ettiği anda da hep birlikte kol kola oluruz'' şeklinde yanıtladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.