Ekrem İmamoğlu Çatalca'da

Ekrem İmamoğlu Çatalca'da
CHP'nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, yerel seçim turuna Çatalca'da devam etti.
Çatalca girişinde yüzlerce kişi tarafından karşılanan İmamoğlu'na, eşi Dilek İmamoğlu da eşlik etti. İmamoğlu çiftine eşlik eden yüzlerce kişilik kalabalık, yol boyu katılımlarla binlere ulaştı. İmamoğlu'na gösterilen yoğun ilgiyi, semt pazarındaki bir pazarcı yüksek sesle dile getirdi: İşte bu. İşte Başkan. İşte sevgi seli…

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimleri turuna, Çatalca'da devam etti. İmamoğlu'nu seçim turunda eşi Dilek İmamoğlu da yalnız bırakmadı. İmamoğlu çifti, Çatalca girişinde yüzlerce partili ve vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Çatalca semt pazarına doğru yürüyüşe geçen İmamoğluj'na, vatandaşların ve esnafın ilgisi yoğun oldu. İmamoğlu'na çiçek hediye eden vatandaşlar, bol bol fotoğraf çektirdi. Kimi vatandaşlar da balkonlardan İmamoğlu'na destek verdi. İmamoğlu, balkonlarından kendisine el sallayan vatandaşlara, aynı şekilde karşılık verdi. Bu sırada 75 yaşındaki Coşkun Arda adlı vatandaşın, İmamoğlu'na, ''Genç adam, hoş geldin'' şeklinde seslenmesi gülüşmelere neden oldu.

Kalabalık yol boyu büyüdü

İmamoğlu'nun, yüzlerce kişiyle başladığı yürüyüşü, yol boyu katılımlarla yaklaşık 3 bin kişiye ulaştı. İmamoğlu'na kalabalık nedeniyle sesini duyuramayan bir esnaf, el işaretiyle ''Çay'' teklifinde bulundu. İmamoğlu, ''Çay içemem de elini sıkarım'' diyerek, esnafla kısa bir sohbet gerçekleştirdi. Seçim çalışması yapan CHP standına uğrayan İmamoğlu'na, burada parti kaşkolu hediye edildi. Bu sırada kalabalık içerisindeki İmamoğlu'na ulaşmayı ve fotoğraf çektirmeyi başaran bir kadın vatandaş, sevincini, ''En büyük benim'' diyerek ve zıplayarak gösterdi. Kalabalıktan bazı vatandaşların da İmamoğlu'na, ''Kalbi güzel insan, hoş geldin'' ve ''Hepimiz şanslıyız, İBB Başkanı olacak'' şeklinde seslendikleri duyuldu.

''Üretene kurban olurum''

İmamoğlu, Çatalca pazarı girişinde Trabzon ekmeği satan Ayşe Kaplan isimli kadın pazarcıyla uzun bir sohbet gerçekleştirdi. Kaplan'a, ''Ekmekleri sen mi yaptın'' sorusunu yönelten İmamoğlu, ''Evet. Ben de Trabzonluyum'' yanıtını aldı. ''Onu anladım, demene gerek yok'' şeklinde espri yapan İmamoğlu, ''Üretene kurban olurum. Bereketin bol olsun'' dedi. İmamoğlu, ''Tezgahtaki ürünlerin hepsini sen mi ürettin'' şeklinde soru yönelttiği Kaplan'dan ''Evet'' yanıtını aldı. Bunun üzerine Kaplan'ın iletişim bilgilerini alan İmamoğlu, ''Seni örnek diye anlatacağım. Ablamız gibi bir annenin oğlu olarak büyüdüm. Böyle üreteceğiz diyeceğiz'' dedi. Bu arada kalabalık arasından bir vatandaş, ''Başkanım, al bir tane'' deyince, İmamoğlu, ''Alacağım zaten de bu kadar kalabalık önünde olmaz'' yanıtını verdi. Ancak araya giren Dilek İmamoğlu, alışverişi şimdi yapmak istediğini söyledi. İmamoğlu çifti, Kaplan'dan yumurta, minzi (yöresel bir peynir türü), tereyağı ve mısır ekmeği aldı. Dilek İmamoğlu, 15 yumurtayı itinayla seçerek, kutuladı. İmamoğlu, ''Sen, örnek ötesisin. Seninle röportaj yaptıracağım. İstanbul'un tüm köylerini, üretime katmamız lazım. Abim, harçlık alıyor mu senden'' diyerek Kaplan'a takılınca, kadın esnaftan, ''Yok, harçlık almıyor da çok karışıyor'' yanıtını aldı. İmamoğlu, Kaplan'ın tezgahı önünde gazetecilerin İstanbul'a yakın yerlerdeki tarım politikalarıyla ilgili sorusunu yanıtladı.


 ''Dileğini benim adıma tut''


Çatalca pazarında da yoğun ilgiyle karşılaşan İmamoğlu, vatandaşlarla renkli diyaloglar yaşadı. Bir vatandaş, ''Seni görünce çok seviniyorum. Lütfen ayrımcılık olmasın'' diyerek, İmamoğlu'na desteğini iletti. ''Ekrem'' adlı bir vatandaşla fotoğraf çektiren İmamoğlu, başka bir vatandaş araya girince, ''Dileğini benim adıma tut ama'' şeklinde espri yaptı. Bir engelli vatandaş da İmamoğlu'na, kendilerine yönelik projeler üretilmesi talebinde bulundu. İmamoğlu, vatandaşa, 'erişilebilir İstanbul'' sözü verdi. Pazarda İmamoğlu'nu karşısında gören bir vatandaş, ''Patatesin, domatesin, biberin hesabının sorulmasını istiyoruz'' diyerek isyanını dile getirdi. ''Mecburen Köfteci İsmet'' adlı seyyar tezgahı işleten İsmet Öncel isimli esnaf İmamoğlu'na ızgara köfte ikram etti. Babasının omzunda pazarı gezen küçük bir çocuğun, annesine seslenerek, ''Anne, İmamoğlu'nu gördüm'' demesi, gülüşmelere yol açtı.

''Seninki 'gönül işi' değil, yürek işi''

Bir pazarcı, ''Seninki 'gönül işi' değil, yürek işi'' diyerek, İmamoğlu'na sevgi gösterisinde bulundu. Aynı pazarcı, yüksek sesle, ''İşte bu. İşte Başkan. İşte sevgi seli'' şeklinde bağırınca büyük alkış aldı. İmamoğlu, pazarcıya el sallayarak teşekkür etti. Pazarcı esnafının kendisine sürekli bir şeyler ikram etmesi üzerine İmamoğlu, ''Beni gören, bir şey yedirmek istiyor'' diyerek espri yaptı. İmamoğlu, başka bir kadın pazarcının tezgahından da salatalık malzeme satın aldı. Pazar turunu tamamlayan İmamoğlu, yakındaki bir pasaja girerek, burada bulunan ve aralarında Muharip Gaziler Derneği'nin de bulunduğu bazı dernekleri ziyaret etti. İmamoğlu, Tıp Bayramı nedeniyle Çatalca Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti. Ardından Çatalca merkeze dönen İmamoğlu, kanaat önderleriyle öğle yemeğinde bir araya geldi.














HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.