Ekrem İmamoğlu 'Kentsel Gelişim Çözümleri'ni açıklıyor

Ekrem İmamoğlu 'Kentsel Gelişim Çözümleri'ni açıklıyor
İBB'nin seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu Kentsel Gelişim Çözümleri'ni açıklıyor.
İmamoğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle


 -23 Haziran seçimi normal bir seçim değildir. Hak gaspıyla dolu anormal seçimlerdir. 31 Mart gecesi de seçim neticelenmiştir, mesele ondan sonra ne olduğu ile ilgilidir. Bu ülkeyi yönetenler 31 Mart seçimlerini hazmedememişlerdir. Bu ülkenin yöneticileri 16 milyon insanın hakkını gasp etmişlerdir. 6 Mayıs'ta Türkiye demokrasisine ihanet edilmiştir.

-Hak, hukuk ve adaletin savunulması sadece bir partinin savunması gereken bir mesele değildir.

- Kesinlikle pes etmedik, etmiyoruz.Herkes iyi bilsin ki 23 Haziran seçimleri sadece iki rakibin mücadelesi değildir. Bu seçimin kendi nefsinin peşine düşenlerle milletin hakkını arayanların mücadelesi olduğunu kimse unutmamalıdır.

-İstanbul'un geleceği ile ilgili öngörüleri yok. Planımız var diyorlar, 25-14 diye biz ayırmıyoruz, soruyurum 39 ilçenin belediye başkanın bundan haberi var mı? Meslek odalarının fikri alındı mı?

Ekrem İmamoğlu'ndan tapu ve konut müjdesiEkrem İmamoğlu'ndan tapu ve konut müjdesi

-5 yıl içinde İstanbul'u içinde herkesin yaşamaktan mutlu olacağı bir kent haline getireceğiz. Birlikte başaracağız.

-İstanbul bu yaşanabilir çevreye çoktan unuttuğu bir kavramla kavuşacak. Tüm kesimlerle birlikte doğru planlama yaparak geleceği birlikte kuracağız. Bilimsel verilerle, uzmanlarla durum tespiti yapacağız. Herkes taşın altına elini koyacak. Kenti bir bütün olarak ele alıp stratejik planları hep birlikte yapacağız.

AFET BİLGİ SİSTEMİ 
-Allah korusun olası bir afet durumunda hangi kurumun nereye nasıl müdahale edeceği bile belli değil.

İmar yolsuzlukları ile ne yazık ki İstanbul'a ihanet ettiler. Bu muhteşem emanete ihaneti hep birlikte engelleyeceğiz. İstanbul yarın deprem olacakmış gibi hazır olması gereken bir kent. Zaman kaybediyoruz. Yapacak çok işimiz var. Birçok haberi de yapıldı. İstanbul'un toplanma alanları imara açıldı. Hangi kurumun nereye, nasıl müdahale edeceği bile belli değil.

Afet bilgi sistemi tüm İstanbul'da yürürlüğe girecek. Yeni meydanlar ve kamuya kazandırılacak yerler ile afet toplanma alanları oluşturacağız. İlk yardım eğitimi almayan kimse kalmayacak. Beylikdüzü'nde yaptık, İstanbul'da da yapacağız."

İmamoğlu'ndan ulaşım çözümleri: TEM'den ücretsiz geçiş, deniz ve raylı sistemle ulaşımİmamoğlu'ndan ulaşım çözümleri: TEM'den ücretsiz geçiş, deniz ve raylı sistemle ulaşım

YAŞAM VADİLERİ, KİŞİ BAŞINA EN AZ 15 M² YEŞİL ALAN​
“İSTANBUL’UN BETON YIĞINLARI İÇİNDE YEŞİLE HASRET KALMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

 
Toplu ulaşımı tamamen engelli erişimine uygun hale getireceklerini ifade eden İmamoğlu, “Engelli vatandaşlarımız evlerinden çıkıp kentin her yerine güvenle seyahat edecek, herkes gibi İstanbul’un güzelliklerinden dilediğince yararlanabilecek. Yeşil alanlarla bütünleşik, toplu ulaşım ile entegre toplam 500 km uzunluğunda bisiklet yollarımız olacak. İstanbul’a kazandıracağımız yeni ‘Yaşam Vadileri’, aynı zamanda insanların yürüyerek ya da bisikletle bir yerden bir yere güvenli bir şekilde erişebileceği doğal parkurlar olacak. İstanbul’un beton yığınları içerisinde yeşile hasret kalmasına izin vermeyeceğiz. İstanbul’un kuzey ormanlarını, Validebağ gibi mevcut korularını, Aydos, Park Orman gibi kent içinde kalan büyük orman alanlarını, park alanlarını kesinlikle el değmeyecek şekilde muhafaza edeceğiz ve yeni alanlar kazandıracağız.

İstanbul’a kazandıracağımız 15 yeni Yaşam Vadisinden bahsediyorum. Beylikdüzü’nde başardığımızı, İstanbul’un tümüne yaymaktan bahsediyorum. Maalesef, İstanbul’un birçok ilçesinde kişi başına düşen yeşil alan miktarı 1 metrekarenin altında. Örneğin Esenler, örneğin Bağcılar. İstanbul’daki yeşil alan miktarını derhal dünya standartlarına yükselteceğiz. Sadece 15 Yaşam Vadisi ile 20 milyon metrekare yeni yeşil alanı bu kente kazandıracağız. Bu alanlar ile aynı zamanda, kentin imara açılmış deprem toplanma alanlarını yeniden İstanbul’a kazandırmış olacağız. İstanbul’un kuzeyinde 70 kilometrelik bir yeşil koridor oluşturacak, böylelikle hem İstanbul’un akciğerlerini koruyacak hem de kazandıracağımız yeşil alan miktarını 30 milyon metrekareye çıkaracağız.

Kentte işlevini kaybetmek durumunda kalan havalimanı, askeri alan, taş ocağı gibi bölgeleri, bütüncül bir plan dahilinde, katılımcı bir tasarım süreci ile orman, yeşil alan ve park fonksiyonu ağırlıklı olmak üzere İstanbul halkına kazandıracağız. Mahalle içerisinde atıl kalan uygun alanları mahallelinin çoluk çocuk bir araya gelebileceği, nefes alabileceği Cep Parklara dönüştüreceğiz. Tüm bunlarla birlikte İstanbul’da kişi başına düşen aktif yeşil alan miktarını 15 metrekareye çıkaracağız. Bu bir hayal değil. İnanın, başaracağız.” diye konuştu.

“İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ EYLEM PLANINI HAYATA GEÇİRECEĞİZ”
Çevre kirliliğinin bütün türleriyle mücadele edeceklerini söyleyen İmamoğlu, “Dünyanın bütün kentleri çevresel bir yıkıma doğru giderken, bu konuyu kesinlikle öteleme şansımız yok. Havamız, suyumuz, toprağımız temiz olacak. İklim değişikliğinin etkilerini minimuma indirecek, ‘İklim Değişikliği Eylem Planı’nı hayata geçireceğiz. Bahsettiğim iklim değişikliği planı, afet esnasında toplanılacak yeni yeşil alanların oluşturulması, risk azaltma yaklaşımı ile İstanbul’un ‘kentsel dayanıklılık’ faktörlerini arttıracağız.

Görüyorsunuz, İBB yine bizim paralarımızla metroda, üstgeçitlerde seçim reklamları yapmaya devam ediyor. Diyor ki, İstanbul atıksularının yüzde 90’ından fazlasını arıtılıyormuş. Keşke doğru olsa. İstanbul’un maalesef doğru dürüst, çağdaş bir arıtma sistemi yok. Sorunlu deşarjlardan dolayı Marmara Denizi ölüyor. Tuzla, Ataköy, Haramidere, Beylikdüzü ve Avcılar ilçelerimizde pis koku sorunundan artık insanlarımız ilallah etmiş durumda. Göreve gelir gelmez, ‘İstanbul Atıksu Yönetimi Eylem Planı’nı hazırlayıp, yürürlüğe sokacağız. İleri düzey biyolojik arıtma merkezlerimizle Marmara Denizi’ni gönül rahatlığıyla yüzülebilir, temiz bir deniz haline getireceğiz. Biyolojik çeşitlilik artacak, Marmara yeniden canlanacak. İstanbul yeniden denizle buluşacak. Aynı zamanda atıkların ve atık suların geri kazanılmasını, potansiyel enerji kaynağı olarak kullanılmasını sağlayacağız. ‘Atık Yok Kazanç Var’ projemizle sıfır atığı teşvik edecek, geri dönüşüm ve paylaşım yöntemleri ile toprağımızı, çevremizi ve suyumuzu koruyacağız.” şeklinde konuştu.

İmamoğlu: 5 yıl içinde musluklardan su içilecek, yeşil enerji atılımı yapılacakİmamoğlu: 5 yıl içinde musluklardan su içilecek, yeşil enerji atılımı yapılacak

“İSTANBUL’UN 3 BÜYÜK FUTBOL KULÜBÜ VAR”
İstanbul’un 3 büyük futbol kulübü olduğunu hatırlatan İmamoğlu, “Yeni bir futbol kulübü kurayım, buna paralar, ihaleler, sponsorluklar aktarayım gibi bir derdimiz olamaz. Biz, mevcut kulüplerimizle dayanışma içerisinde amatör sporcularımızın yetişmesi için her türlü altyapı imkanını sağlamakla mükellef görüyoruz kendimizi. Beş yıl içerisinde 30 yeni yüzme havuzu, 30 kapalı spor salonu projelerini, öncelikle bu hizmetlerden yoksun olan mahallelerimizden başlayarak hayata geçireceğiz. Eski stadyumlarımızda atletizm pistleri olurdu, stadyumlar yenilenirken bu pistleri kaybettik. Şu an İstanbul’da atletizm pisti yok denecek kadar az. 3 yeni atletizm pisti projemizi de hızla hızla hayata geçirecek, bu en temel spor branşını İstanbul’un gençleri arasında yaygınlaştıracağız. İstanbul, olimpiyat sporcularının yetiştiği bir merkez haline gelecek. Önce sporcuyu yetiştireceğiz, olimpiyat oyunları kendiliğinden gelecek zaten, göreceksiniz. Biliyorsunuz gençlerimizin yoğun ilgi duyduğu yeni bir spor dalı var. Yeni nesil arasında E-spor giderek yaygınlaşıyor. E-spor merkezleri kurarak, gençlerimize gerekli altyapı imkanlarını sunacağız. Kuracağımız E-spor ligi ile her kesimden gençlerimizin bu alandaki yeteneklerini geliştirmesini teşvik edeceğiz. Özellikle imkanı olmayan gençlerimizin İBB olarak her zaman yanlarında olacağız. Mobil uygulamalarla İstanbullunun hareketli bir yaşama kavuşması, sporu bir yaşam biçimi hale getirmesi için teşviklerde bulunacağız. Belediyenin hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilmelerini sağlayacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.